Zimska idila na Zlatiboru, ali bez vožnje "Gold gondolom": Turistička atrakcija ne radi do daljeg

08.12.2021

09:42

0

Do sada je prevezla nekoliko stotina hiljada putnika

Zimska idila na Zlatiboru, ali bez vožnje "Gold gondolom": Turistička atrakcija ne radi do daljeg
1638951902332439_1612102552cajetina-gold-gondola-guzva-fotorina6-1000x0_iff - Copyright RINA

Iako je na Zlatiboru početkom decembra obeleo sneg, a bajkoviti prizori već su namamili prve goste, posetioci moraju da znaju da do daljeg neće raditi najveća turistička atrakcija na Zlatiboru, odnosno da vožnja "Gold gondolom" neće biti dostupna u narednom periodu.

- Zbog redovnog godišnjeg tehničkog pregleda i servisa, kao i planiranog skraćenja užeta gondola na Zlatiboru, gondola neće raditi od 8. decembra do daljeg - saopšteno je iz JP "Gold gondola".

Inače, "Gold gondola" je za prvih 11 meseci od otvaranja oborila sve rekorde posećenosti. Do sada je prevezla nekoliko stotina hiljada putnika.

- "Gold gondola" je ponos opštine Čajetina. Kapitalna investicija u koju je opština uložila velika sredstva, nesebičan trud i ogroman napor kako bi naši gosti mogli da uživaju u nesvakidašnjem doživljaju i neponovljivom iskustvu. Gondola je postavila temelje razvoja novog Zlatibora. Za nas je "Gold gondola" mnogo više od turističke atrakcije. Ona je prozor u svet, pokretač razvoja celog regiona, magnet za nove investicije i temelj razvoja modernog Zlatibora - rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike