24SEDAM UŽICE Regionalni centar obeležio slavu

24.05.2021

21:50

0

Autor: 24sedam

Danas se obeležava i Dan slovenske pismenosti i kulture, ustanovljen u čast Solunske braće – Ćirila i Metodija, tvoraca azbuke i gramatike

24SEDAM UŽICE Regionalni centar obeležio slavu
uŽICE rcu - Copyright Grad Užice

U prisustvu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, direktora ustanova kulture, osnovnih i srednjih škola i drugih gostiju Regionalni centar za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju obeležio je praznik Svetih Ćirila i Metodija, prvi put kao slavu ustanove.

Prisutne je pozdravila Milena Vićević direktorka RCU Užice i ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što će upravo Sveti Ćirilo i Metodije biti zaštitnici užičkog Centra za usavršavanje.

Danas se obeležava i Dan slovenske pismenosti i kulture, ustanovljen u čast Solunske braće – Ćirila i Metodija, tvoraca azbuke i gramatike. Ostali su upamćeni kao “slovenski apostoli”, koji su stvorili glagoljicu, prvo pismo Slovena. Dan sećanja na misionarstvo i vizionarstvo ove braće iz Soluna iz vremena jedinstvene hrišćanske crkve obeležava se i u drugim slovenskim zemljama.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike