Opština Knić dobija Dom kulture u novom ruhu

18.02.2021

17:45

0

Autor: J. V.

Izvor: RINA

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković naglasila je da je važno iskoristiti potencijale svake opštine, kao i da je u tome posebno važno povezati turizam i kulturu

Tanjug/ Ministarstvo kulture i informisanja

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Opštinu Knić i obišla radove na rekonstrukciji Doma kulture u toj opštini, koji su započeti sredstvima dobijenim na konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture i informisanja.

Gojković je nakon obilaska Doma kulture istakla da je opština Knić pokazatelj da je decentralizacija kulture važna kako bi sva mesta u Srbiji imala infrastrukturu i sadržaje u kulturi kako bi mladi ostajali i naglasila da je važno iskoristi potencijale svake opštine, kao i da je u tome posebno važno povezati turizam i kulturu.

– Na poziv predsednika Opštine Knić i direktorke ovog divnog Doma kulture došla sam da vidim koje su tu potrebe sada i na šta je utrošen novac građana Srbije ovog puta. Mogu da kažem da sam veoma zadovoljna kako izgledaju radovi – poručila je Gojković i podsetila da su potrebna dodatna sredstva kako bi se rekonstrukcija ovog objekta završila i Dom kulture postao jedno mesto sveobuhvatne kulture koje su potrebne Kniću, ali i svim selima u okruženju Knića i da je opština konkurisala sa tim projektom na ovogodišnjem konkursu.

Tanjug/ Ministarstvo kulture i informisanja

Gojković je ukazala da ono što je potrebno Kniću, potrebno je i svim manjim sredinama u našoj državi, da sprovodi programe i sadržaje koji će omogućiti da građani, posebno mladi ostanu tamo gde su rođeni i dobiju mogućnost za zapošljavanje.

– Ako gradimo dobre puteve koji omogućavaju lakšu komunikaciju sa većim gradovima, onda je neophodan taj još jedan mali segment a to je ljudska potreba za kulturom i najbolji način je da država pomogne tako što će pomoći izgradnju infrastrukture u pojedinim mestima – zaključila je ministarka.

Tanjug/ Ministarstvo kulture i informisanja

Gojković je napomenula da je Srbija posvećena očuvanju kulture sećanja i gajenju kulture sećanja, kao i da je zato važno podizanje spomenika, snimanje filmova o delovima naše istorije, kao i da se i na taj način pokušava spojiti kultura i turizam, što je odavno u svetu prosto nerazdvojivo.

Pročitajte još:

Gojković je sa predstavnicima Opštine Knić obišla i Dom kulture u Gruži za čije su radove na rekonstrukciji obezbeđena sredstva iz budzeta Opštine Knić, kao i manastir Kamenac, koji je pod zaštitom Zavoda za spomenike kulture Kragujevac od 1969. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti