Padaju rekordi: "Đoković je kao Majkl Džordan ili Karl Luis"

01.03.2021

06:52 >> 11:11

0

Autor: Milan Nastić

Đoković stigao do 310. nedelje na prvom mestu ATP liste i izjednačio je rekord Rodžera Federera

Padaju rekordi: "Đoković je kao Majkl Džordan ili Karl Luis"
Copyright Profimedia.rs

Došao je i taj dan. Od danas ime i prezime Novak Đoković stoji u istoriji tenisa. U onoj kategoriji u kojoj se piše broj nedelja na prvom mestu na ATP listi.

Novak je stigao do 310. nedelje na vrhu, koliko ima i Švajcarac Rodžer Federer, a već za sedam biće usamljen na ovoj poziciji.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa Bogdanom Obradovićem, teniskim trenerom, koji je veoma zaslužan za sve što je uradio Novak Đoković u karijeri.

Ovako ja gledam sve što Nole radi – on je napravio platformu ili dobar temelj i toga se pridržava. Polako se diže na vrh toga, a prva stvar koja je trebalo da se uradi je da prestigne Federera po broju nedelja na prvom mestu. To je već uradio, sledeći korak je broj osvojenih grend slemova, i u tom segmentu, polako se približava Rafi i Rodžeru i siguran sam da će i u tome uspeti. Pred njim je još nekih pet do šest godina vrhunskog tenisa – poručio je Obradović za 24sedam.

Pročitajte još

Iskusni stručnjak ne slaže se sa nekim teniskim trenerima koji ističu da Novak Đoković mora da igra najmanje 18 turnira u sezoni da bi ostao u ritmu.

To je tako kad se radi o običnom teniseru, ali morate da znate da je Novak specifičan igrač, koji totalno odudara od svih. Nekome treba nekoliko nedelja da se opravi, njemu je potrebno mnogo manje. On je napravio balans između hrane, treninga, oporavka. Igra ubedljivo najmanje turnira od svih, nekih 13, pogledajte koliko drugi imaju, mnogo više. To vam dovoljno govori.

On je uporedio Novaka Đokovića sa najboljim sportistima svih vremena.

Možda ću bit malo neskroman, ali niko ne može da se poredi sa Novakom. On je vam je jedan super sportista, i mislim da svet nije imao tako nešto. Njega poredim sa Majkl Džordanom i Karlom Luisom, ali i ostalim najboljim sportistima svih vremena A, to će tek dokazati u godinama koje su pred nama. On vam je na suvom, kao riba u vodi. Niko nema taj mentalni i fizički sklop. Pogledajte sa kojom lakoćom osvaja grend slemove. Slobodno mogu da kažem da je u finalu Australijan openu pokazao svoju dominaciju i počistio Medvedeva. Drugim rečima, poručio Rusu da mora još da dosta trenira – kazao je bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije.

Bogdan Obradović zna koji su dometi Novaka Đokovića u 2021. godini i ako ga budu zaobišle povrede, neća mu biti ravnog.

Mislim da je samo pitanje ko će mu biti protivnik u finalu. Mislim da u svetu tenisa nema igrača koji može trenutno da mu parira. Može, ako odluči da se on povuče ili da mu se ne igra neki turnir. Jedina tada mogu da mu se suprostave.

Iskusni trener je napravio paralelu između Đokovića, Nadala i Federera.

Pročitajte još

– Novak je od njih trojice napravio najbolji balans što je potrebno za vrhunskog sportistu. Kad to kažem mislim na odnos treninga, hrane i oporavka. Ono što Rafa i Federer urade za tri sata, to Novak odradi za upola manje. To pre svega mislim na treninge izdržljivosti i njegov oporavak. Naš igrač najbolje i najbrže regeneriše svoje telo, i to je povezano dosta sa ishranom. Ono što radi Đoković ne bih nikome preporučio, jer to retko može ko da izdrži. I on je bio na ivici, ali je u tome uspeo. Hvala Bogu. Zato molim ostale sportiste da tako nešto ne pokušavaju – zaključio je Obradović za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike