Direktor Australijan opena otkrio pozadinu "Novakovog pisma"

25.02.2021

09:54 >> 10:04

0

Autor: Adam Štulić

Krejg Tili se osvrnuo na navodnu listu zahteva najboljeg tenisera sveta

Direktor Australijan opena otkrio pozadinu "Novakovog pisma"
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Andy Brownbill

Mnogo toga je Novak Đoković morao da “preturi preko glave” kako bi podigao deveti trofej Australijan opena. Srpski as je pored rivala na terenu morao da se izbori i sa povredom zadobijenom tokom meča trećeg kola, ali i “uraganom” kritika javnosti pre nego što je turnir u počeo.

Podsetimo, tokom trajanja karantinskih dana najbolji teniser sveta je sa prvim čovekom Otovrenog prvenstva Australije Krejgom Tilijem pokušao da izdejstvuje nešto bolje uslove za tenisere koji se nalaze u samoizolaciji, što je u javnosti protumečeno kao spisak zahteva prvog tenisera sveta.

Da to uopšte nije bio slučaj potvrdio je i direktor prvog grend slema u sezoni, koji je u emisiji “3AW Sportsday” pričao o pozadini “Novakovog pisma”.

– Poslao mi je Vocap poruku dok su u Adelajdu odrađivali karantin i imao je gomilu predloga kako bi pokušao da pomogne sportistima koji su bili u samoizolaciji. Polovina tih zahteva nije bila dozvoljena, druga polovina je bila moguća – rekao je Tili, istakavši da je kritika prema Novaku bila nepravedna.

– Ispostavilo se da je pismo procurilo u javnost preko nekoga iz njegovog tima ili ATP, i izgledalo je kao da je poslao listu zahteva, što je bila nepravedna kritika s obzirom da smo vodili otvoren dijalog.

Pročitajte još

Direktor Australijan opena izneo je potom niz pohvala na Novakov račun, rekavši da je Novakovo mentalno stanje tokom ovosezonskog AO bilo najbolje ikada.

– Iako je imao veoma strsan period i bio na meti kritika mnogih ljudi, mislim da je Đoković ove godine bio bolji nego ikada. Novak je izvanredan sportista, na mnogo načina pokušava da pomogne drugima, ali ponekad to ne bude protumačeno kako treba – kazao je Krejg Tili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike