Amerikanci "provalili" Novakovu tajnu: Poznato kada se najbolji na svetu vraća tenisu

24.02.2021

14:14 >> 17:55

0

Autor: D. B.

Ime i prezime svetskog broja 1 nalazi se na listi prijavljenih za ovo takmičenje

Amerikanci "provalili" Novakovu tajnu: Poznato kada se najbolji na svetu vraća tenisu
Copyright Profimedia

Iz Majamija stiže dobra, baš dobra vest! Ime i prezime Novak Đoković nalazi na spisku prijavljenih igrača za turnir u ovoj državi u SAD!

Naravno, do početka turnira je ostalo još mnogo vremena i odluka da li će Novak putovati u SAD sigurno će biti uskoro povezana sa stanjem povrede mišića trbušnog zida koji je zaradio tokom Australijan opena, ali ukoliko sve bude bilo u skladu sa očekivanjima organizatora ovo će biti prvi turnir ove sezone na kome ćemo na istom mestu moći da vidimo u akciji i Đokovića i Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Novak je najuspešniji igrač u istoriji ovog turnira. Osvojio ga je šest puta tokom karijere, a prv put još kao praktično tinejdžer 2007. godine.
Zanimljivo, Nadal nikada u karijeri nije završio ovaj turnir trijumfom, dok je Federer najstariji teniser kome je to pošlo za rukom, pošto je pobedio 2019. godine kada je ga je osvojio četvrti put.

Među igračima koji su prijavljeni za Majami su i Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljev, Dijego Švarcman… Što se tiče igrača iz Srbije na spisku predviđenih učesnika su i Dušan Lajović (trebalo bi da bude 27. nosilac), pa Filip Krajinović, kao i Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Pročitajte još

Turnir u Majamiju zakazan je za period od 22. marta do 4. aprila, a održaće se u kompleksu “Hard rok stadiona”. Ceo turnir će biti odigran na otvorenim terenima ovog kompleksa i neće biti mečeva u zatvorenom. Juče je inače stigla vest da će na njemu biti gledalaca, ali i da je nagradni fond značajno smanjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike