Treća sreća: Da li je vreme da Lajović napokon izbaci Zvereva

13.02.2021

09:55

0

Autor: Milan Nastić

Njih dvojica igraju sutra ujutru oko 08.30 u četvrtfinalu AO

Treća sreća: Da li je vreme da Lajović napokon izbaci Zvereva
Copyright Profimedia.rs

Dušan Lajović će sutra oko (08.30) pokušati da napravi najbolji rezultat u karijeri, plasmanom u četvrtfinale Australijan open.

Za to će mu biti potrebno da pobedi Aleksandra Zvereve, koji je jedan od najozbiljnijih kandidata za samu završnicu prvog grend slema u sezoni.

Naravno, da je pred srpskim igračem ozbiljna prepreka, pogotovo što za protivnika ima sedmog igrača na ATP listi, i koji mu stilom igre nikako ne odgovara.

Najbolji pokazatelj da su se njih dvojica do sada dva sastajali dva puta i u oba meča je slavio Nemac. Interesantno da su Lajović i Zverev samo igrali na Rolan Garosu, i te mečeve je sedmi igrač dobijao tek posle pet setova.

Pročitajte još

Još jedan zanimljiv podatak da je u oba meča Nemac odlučujući set dobio identičnim rezultatom 6:2.

Nema bolje prilike da srpski igrač osveti Zverevu, pobedi i tako ostvari najbolji rezultat u karijeri i time pokaže da zaslužuje da se nađe među osam na Australijan openu.

Dušan Lajović je priznao da ga raduje što dobija mečeve, a ne igra najbolji tenis, napominjući da mu ne odgovaraju protivnici koji imaju izuzetno jake servise.

– Dobro je dok pobeđujem, a ne igram tenis na najvišem nivou. To mu uliva poverenje da ima još prostora za napredak u mojoj igri i nadam se da će tako biti u nastavku Australijan opena. Što se tiče mog sledećeg protivnika, igrali smo dva puta i on je bio bolji oba puta kad smo igrali na Rolan Garosu. Verujem da u mogu da podignem nivo igre još više i uspem da se domognem same završnice na Australijan openu – kazao je Lajović.

Srpski teniser je do sada eliminisao u Melburnu Pedra Martinesa, Aleksandra Bublika i Sergeja Stahovskog, dok je Zverev bio bolji od Manarina, Kresija i Đironu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike