Novaku izvađen deo kolena, sve je trajalo 15 minuta! Pomogao mu je jedan Srbin iz Francuske!

07.06.2024

07:48

0

Autor: A. S.

Sve je to rutina za iskusne stručnjake

Novaku izvađen deo kolena, sve je trajalo 15 minuta! Pomogao mu je jedan Srbin iz Francuske!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Povreda koja je Novaka Đokovića zatekla u Parizu, zatekla je i čitav sportski svet, jer je najbolji teniser sveta morao da se povuče sa Rolan Garosa u momentima kada je nizao pobede.

Uspostavio je Novak ritam na šljaci Pariza, krenuo motivisano po novu grend slem titulu, ali je stradao meniskus, pa je morao na operaciju, koja će ga prema prvim navodima odvojiti od terena na tri nedelje.

Hiruški zahvat obavljen je u jednoj klinici u glavnom gradu Francuske, a Lekip ima ekskluzivne informacije o samoj operaciji, kao i tome ko je pomogao Novaku u ovim teškim momentima.

Navodno je Đokoviću izvađen meniskus, što se, kako prenose Francuzi, smatra rutinskom operacijom. Sam zahvat je trajao 15 minuta, a poznato je i ime lekara - Antoan Gerometa.

- Srbin je imao manju operaciju u Parizu i nada se da će se vratiti na teren što je pre moguće. Ovoga puta nije dugo čekao. Dok je prošli put čekao dve godine na operaciju lakta 2018. Novak Đoković koji ne želi nikakve hirurške intervencije samo je nekoliko minuta razmišljao pre neko što je doktoru Antoanu Gerometi ortopedu sportske klinike u Parizu dao zeleno svetlo da uradi artroskopiju desnog kolena juče posle povrede koju je zaradio u meču sa Fransiskom Serundolom. Operacija je odrađena ujutru bez problema i trajala je 15 minuta, koliko je specialisti bilo potrebno da izvadi prilično veliki meniskus - navodi se u tekstu Lekipa.

Inače, Novak je do ovog doktara i klinike u centru grada stigao na preporuku Nikole Karabatića, jednog od najboljih rukometaša sveta svih vremena.

Rođeni Nišlija se ranije operisao kod istog doktora, što mu je očigledno produžilo karijeru, s obzirom da i u petoj deceniji igra rukomet, a upravo ga na predstojećim Olimpijskim igrama očekuje oproštaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike