Novak već operisan! Italijani znaju detalje!

05.06.2024

11:35

0

Autor: A. S.

Olimpijske igre su u pitanju

Novak već operisan! Italijani znaju detalje!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Povreda kolena Novaka Đokovića ispostavila se ozbiljnijom nešto što se pretpostavljalo, pa je najbolji teniser sveta morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Međutim, povreda nije naivna, pitanje je koliko će trajati oporavak, pa je Novak rešio da se podvrgne operaciji, koja je prema navodima italijanske Gazete obavljena jutros u Parizu.

Prema pisanju ovog lista, Đoković će uskoro i napustiti kliniku i na štakama se uputiti na oporavak. Prema prvim procenama, Novak će na teren za tri nedelje, što znači da preskače Vimbldon.

Ono što sigurno raduje Novaka jeste to da je njegov nastup na Olimpijskim igrama i dalje moguć, ukoliko je operacija uspela i oporavak bude učinjen po protokolu.

Lekip najavio

Ranije danas je Lekip najavio da će se operacija obaviti na jednoj klinici kraj Pariza, a Italijani su stigli do novih informacija.

Igre u Parizu počinju 26. jula, pa je pred Đokovićem mesec i po dana za oporavak.

Podsetimo, Novak je povredu meniskusa doživeo u drugom setu meča sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Rolan Garosa. U tim trenucima, Novak je gubio sa 2:1 u setovima, a potom je usledio neverovatan preokret i pobeda u pet setova. Međutim, nakon meča je otišao na pregled i snimanje, pa je ustanovljeno da je došlo do rupture meniskusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike