Skandal u Malagi i sraman potez organizatora: Novaka je pre meča čekao jedan čovek - On me prati, predstoji mi vađenje krvi!

24.11.2023

07:15

0

Autor: A. S.

Ovako nešto do sada nije bila praksa

Skandal u Malagi i sraman potez organizatora: Novaka je pre meča čekao jedan čovek - On me prati, predstoji mi vađenje krvi!
Novak na meču Dejvis kupa u Malagi - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Obezbedila je Dejvis kup reprezentacija Srbije polufinale završnog turnira pobedama Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića, ali se jutro nakon trijumfa najboljeg teniera planete, mnogo više govori o nepoštovanju koje mu je naneto.

Najpre je tokom meča doživeo razne provokacije, ometan je i dok je davao izjavu na kraju duela, a pre svega toga, došlo je i do skandala sa doping kontrolom, o čemu je Novak govorio.

Neposredno pred početak meča sa Kamerunom Norijem, Đoković je izabran za proveru na doping kontroli.

- Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, sledi mi krv. Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agnecije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobednik večerašnjeg duela ne igra sutra - rekao je Đoković i dodao:

- Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku.

Novak je bio vidno razočaran zbog takvog razvoja situacije, a ovu odluku je na kraju nazvao - sramnom.

- Interesantno je da je ta doping agencija privatna kompanija. Trebalo bi da se povede diskusija da mi kao svetska organizacija u okviru našeg, da tako kažem, ekosistema imamo svoju agenciju. Ne znam šta bih dodao, verovatno će se tri puta tumačiti sve što kažem. Ovo je nečuveno. Ništa se ne krije, ali isto tako postoje neke granice. Oni ne razumeju šta se ovde dešava. Ne razumeju sport, ne razumeju gde se nalaze.

Međutim, to nije bila jedina neprijatnost koju je reprezentacija Srbije doživela sa doping kontrolom. Naime, oni su pre meča želeli da testiraju i selektora Viktora Troickog.

- Čak su i mene startovali, ali su me pomešali sa Kecmanovićem. Rade svoj posao, šef im je rekao. Nema zezanja - pokušao je Troicki da ublaži celu situaciju i okrene na šalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike