Srbija je u polufinalu, a Novak ne zna šta je umor! Đoković pobedio rivala i publiku! (FOTO/VIDEO)

23.11.2023

22:32

0

Sjajan dan za Srbiju, dve pobede i polufinale!

Srbija je u polufinalu, a Novak ne zna šta je umor! Đoković pobedio rivala i publiku! (FOTO/VIDEO)
Slavlje Novaka Đokovića - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! 

Posle Miomira Kecmanovića, slavio je i Novak Đoković, koji je savladao Kamerona Norija u dva seta, 6:4, 6:4.

Sada je ostao samo dubl, ali vrlo je moguće da će biti otkazan, odnosno, Srbija će verovatno predati da se odmori za polufinale, gde je čeka Italija. Taj meč na programu je u subotu. 

U prvom polufinalu, u subotu, igraju Finska i Australija.

Novaku je ovo bila 21. uzastopna pobeda u Dejvis kupu, u kome nije izgubio meč punih 12 godina

Posle fantastičnog nastupa Miomira Kecmanovića, Đoković je uradio ono što je cela nacija očekivala od njega. Cela nacija i milionska armija navijača, ali najbolji svih vremena vrlo dobro zna da nosi pritisak očekivanja.

Uprkos sjajnom otporu, mora se reći da je Đoković ipak rutinski slavio protiv igrača koji je nekada bio u top 10.

Pitali su se svi u kakvom će stanju biti Đoković posle osvojenog završnog mastersa u Torinu, a on im je odmah odgovorio – šampionskom! Bilo je jasno da posle rekordne sedme titule u završnim turnirima želi da slavi brzo i efikasno.

I to je i uradio – u prva dva servis-gema nije izgubio nijedan poen, a onda je u sedmom gemu ispustio četiri brejk lopte. I to je bilo otprilike jedino nazovi "slabo" u prvom setu, u kome je mirno iskoristio brejk prednosti i slavio 6:4.

Svima je tada bilo jasno kako stoje stvari na terenu, pa je britanska publika počela da dobacuje Đokoviću, a on je posle osvojenog seta pokazao publici da ih ne čuje. Nikako da nauče da se Novak prosto ne provocira…

Ako je Novak prvi set završio dobro, drugi je počeo još bolje – odmah je napravio brejk, pa ga odbranio i došao do 2:0.

U drugom setu smo videli jedan maratonski gem, Đokovića koji propušta čak pet brejk lopti, neke sjajne poene Norija, ali… Razlika u klasi je razlika u klasi, pogotovo kad Novaka ide servis. Rutinski je "GOAT" došao do 4:2 i 5:3, nije se ni malo uzbudio na 5:4 i na kraju je priveo mirno meč kraju.

O dominaciji srpskih tenisera danas dovoljno govori podatak da obojica rivala ni u jednom trenutku nisu imala brejk-loptu.

Sada malo odmora, pa polufinale. Idemo!

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, Đoković - Nori 6:4, 6:4

6:4 - Počelo je šestim asom... Tri meč lopte! Polufinale!

5:4 - Siguran je bio Nori. Sada Novak servira za meč!

5:3 - Imao je gem-loptu Novak, ali je pogrešio, za trenutak mu je popustila koncentracija. Ništa strašno, ali se posle toga uhvatio za preponu. Nadamo se da je samo refleksno bilo i da ga ništa ne boli. As! 

4:3 - Ne predaje se Nori i na tome mu svaka čast. No, Đoković je taj koji se pita za sve.

4:2 - E, kad radi Novakov servis, ne može mu niko na svetu parirati. Dobro mu je došao ovaj brz gem. Idemo još dva...

3:2 - Novak je u dva navrata imao brejk loptu i iskoristio je drugi put. Dugačke razmene udaraca gledamo, ali posle jedne greške, Nori izjednačava, opet. Kao u prvom setu, Đoković nije iskoristio četiri brejk-lopte... Ali, možda peta bude ta? Neće biti, ovo je najduži gem. Sada Nori ima gem-loptu. Ništa od nje. Ovo deluje kao da je gem u kome se rival lomi. Zna to i Nole, naravno da zna. Sjajno je Nori sada odigrao, strašan tenis, treba mu čestitai na ovome. Gem-lopta. I uspeva Nori, Đoković nije iskoristio ukupno pet brejk-lopti. Idemo dalje.

3:1 - Nije tu bilo neke drame, vrlo je siguran bio Novak na svom servisu, dobio je gem bez izgubljenog poena, i  tako na isti način odgovorio Noriju na prethodni gem.

2:1 - Ne predaje se Nori. Ništa strašno.

2:0 - Siguran je Đoković na svom servis-gemu, samo napred!

1:0 - Odmah je Novak napravio brejk! Tako je! Pokazao je Đoković da neće biti popuštanja i brzo je došao do tri brejk lopte. Bila mu je dovoljna i jedna!

Kraj prvog seta, Đoković-Nori 6:4

6:4 - Tri set lopte! Tako je, bre, Nole! Još set do polufinala! Britanski navijači su počeli da se ponašaju tačno onako kako ih bije glas da se ponašaju u Španiji i u letovalištima: Glasno, bahato, neuviđavno. Novak im je nešto rekao pre meč lopte, a posle osvojenog seta se okrenuo i gestikulirao ka njima "Da vas čujem! Šta kažete sad?".

 

 

5:4 - Siguran je Nori na svom servis-gemu. Smanjuje rezultat, a sada Novak servira za set!

5:3 - Opet siguran servis gem Đokovića. Poveo je 40:0, pa sa osnovne linije odigrao u aut, ali i odmah to popravio sjajnim servisom.

4:3 - Tri brejk lopte ima Novak, igra sada fantastično. Spasio je dve brejk-lopte Nori. Ostala je još jedna. Vezao je tri dobra servisa Britanac i spasio tri brejk-lopte. Imao je prednost Nori, ali je Novak opet izjednačio. Što se tiče Srbije, cela klupa učestvuje u meču, ne samo Troicki. Nori opet ima prednost, Novak opet donosi izjednačenje, sjajno čita servis rivala. Konačno prednost za Đokovića! Smečuje Nori "kao lud", spasio je četvrtu brejk-loptu. Čak je Đoković aplaudirao rivalu na ovim sjajnim udarcima. Nastavlja sa sjajnim servisima Nori, ali nikako da dođe do gema. Uspeo je nekako, smanjuje na 4:3 i verovatno podiže sebi moral.

4:2 - Nikakav problem za Novaka, nezadrživo hita ka osvajanju seta!

3:2 - Đoković dolazi do prvih brejk lopti, ima ih dve. Ne koristi prvu, pogodio je mrežu iz riterna, a ona se vratila u njegovo polje. Breeeejk!

2:2 - I dalje bez brejka. Novak je inače izgubio prvi poen na svom servisu.

1:2 - Siguran je Nori na svom servisu, iskoristio je Novakove greške. Vrlo je brza podloga.

1:1 - Novak dobija svoj servis-gem sa nulom. Poslednji poen je bio as. Idemo!

0:1 - Prvi meč u gemu uzima Nori. Bilo je 30 oba, delovalo je da Novak može do brejk lopte, ali ga je Kameron uhvatio na pogrešnoj nozi, a onda i sjajnim servisom osvojio gem. Nole sada servira.

 - Svi mečevi u Malagi su rešeni posle preokreta, neka bude Srbija ta koja će da povede i dobije meč.

- Počeo je meč! Nori servira prvi.

- U toku je zagrevanje Đokovića i Norija pred meč.

Kraj prvog meča, Kecmanović - Drejper 7:6, 7:6

7:6 - To je to! Srbija vodi sa 1:0. Nole je na redu! Sada je Drejper napravio mini-brejk već na prvi Kecmanovićev servis, ali je Miša brzo uspeo da izjednači na 2:2. A onda - magija! Kakav lob srpskog tenisera za novo oduzimanje servisa rivau. Čista umetnost! Brzo je na semaforu pisalo i 5:2 za Srbiju, a dva servisa imao je Britanac. Osvojio je oba svoja servisa i sve je bilo u rukama našeg asa. Izbacio je jedan forhend za koji centimetar u aut Miša, ali i osvojio dug poen i posle dva sata igre stigao do mče lopte! Koliko samo nije bilo sreće u tom poenu, Drejper je pogodio nemoguće, ma ni tri milimetra lopta nije kačila liniju. Ali bilo je 6:6. Novu meč loptu Miša je zaradio odličnom defanzivom i servisom doneo prvi poen Srbiji!

6:6 - Idemo u novi taj-brejk! 

5:6 - Sada je Drejper obezbedio taj-brejk, služio ga je servis više nego dobro.

5:5 - Pokušao je Britanac da odigra malu psihološku igricu sa Srbinom. Prekinuo je Mišu u pripremi za servis pa otišao po peškir da obriše pod. Ne da mu nije upalilo, nego ni poen nije uzeo!

4:5 - Popustiće Britanac pod pritiskom na trenutak, pa onda odigrati poen iz udžbenika. Tako je izgledao ovaj gem na njegov servis, koji mu je na kraju i pripao.

4:4 - Samo neka ide ovako! Kecmanović bez problema ponovo osvaja svoj gem. Što je bliže rasplet to će i Drejperu biti teže jer zna da je na ivici ponora.

3:4 - Žestoko Drejper mlati po lopticama, svaki prvi servis mu ide brzinom većom od 200 kilometara na sat. I pored toga ima velike probleme iz poena u poen, Kecmanović igra vrhunski tenis večeras! A sam rezultat govori da je na izuzetno visokom niovu i Britanac.

3:3 - Odličan nivo igre u svojim servis gemovima drži srpski as. Odličan!

2:3 - Krenuo je Kecmanović sa dva osvojena poena na servis Drejpera, pa smo po ko zna koji put videli istu priču. Pronašao je Britanac servis, pronašao je i forhend, te uspeo da "preživi" i ovu opasnost.

2:2 - Još jedan dobar gem za Kecmanovića.

1:2 - Pao je malo ritam igre, sasvim očekivano posle onakvog prvog seta. Ali to ne znači da nema dobrog tenisa. Razlika je u tome što sada ima i poena koji nisu toliko briljantni. Ali ima i onih iz tog asortimana.

1:1 - Siguran je i Kecmanović na svoj servis na startu drugog seta. 

0:1 - Drugi set je servisom otvorio britanski teniser. Nije se moglo primetiti da ga je uzdrmao gubitak prvog seta, sigruno je osvojio ovaj gem.

 

 

7:6 - Tako je! Prvi set je osvojio srpski as! Prva dva poena, jedan na servis rivala, dobio je Kecmanović u taj-brejku. Još jednom da ponovimo - ovo je tenis za sladokusce, monci igraju fenomenalno! Sigurno je odservirao naš as za 4:1 u tom trenutku i za novo prebacivanje pritiska na protivnika. Kod Drejpera je jasno, kad je teško mora servis da mu pomogne. I pomogao mu je za prvi poen, ali je potom napravio duplu grešku i Kecmanović je imao dva servisa za osvajanje seta. Posle tačno sat vremena velike borbe i sjajnog tenisa Miša je osvojio prvi set!

6:6 - Igraće se taj-brejk, sada Kecmanović nije uspeo da zapreti Drejperu oduzimanjem servisa!

6:5 Kecmanović deluje mirnije i fokusiranije, ali i Drejper ume da zablista nekim strašnim udarcima. Jedno je sigurno, srpski as je obezbedio taj-brejk, mada bismo radije da set reši već u narednom gemu na servis rivala.

5:5 - Služi servis Drejpera i dalje, od velike mu je pomoći. Ali čim Miša uspe da vrati servis već je sve otvoreno u tom poenu. Posle 30:0 za Britanca videli smo tri magije Kecmanovića za novu brejk loptu. Sada je to bila i set lopta! Uspeo je još jednom Drejper da se izvuče iz nezgodne pozicije, pa onda poslao loptu u aut za drugu set loptu za Kecmanovića. I još jednom se odbranio Britanac. Izdržao je Drejper sve pritiske Kecmanovića i uspeo da osvoji ovaj gem. Bilo je blizu, ali Miša nije stigao do seta u ovom trenutku.

5:4 - Bez izgubljenog poena Kecmanović osvaja ovaj gem!

4:4 - Ako je u prošlom gemu Miši izmaklo vođstvo od 30:0 na servis rivala, sada nije. A onda je viđen nestvarno dug poen, koji je nažalost priprao Britancu, posle 30 razmenjenih udaraca. Stigle su i prve brejk lopte, i to dve vezane posle sjajne igre na mreži našeg asa. Dobrim servisom Drejper je spasao obe, pa stigao i do prednosti. Ali, tu nije bio kraj gemu, videli smo novo izjednačenje. Ponovo je servis bio glavni faktor za Drejpera, ali je usledio još jedan maratonski poen koji je osvojio Kecmanović. Posle tri "đusa", Britanac je ipak uspeo da odbrani ovaj gem. Bila je ovo dobra šansa za srpskog tenisera, ali je Drejpera baš služio servis u odlučujućim trenucima.

4:3 - Gledamo zaista odličan tenis. U prvom poenu ovog gema Drejper je pokazao da je dobar iz svih oružja, ali mu je Miomir odmah vratio gotovo na isti način. Na polovini prvog seta je jasno, biće ovo težak meč za obojicu, bez obzira na to kojim rezultatom bude završen. Dobra stvar je da je Miša od 15:30 stigao do gema!

 

 

3:3 - Milimetri su odlučili da Kecmanović ne povede sa 30:0 na servis rivala, koji je nakon toga brutalno dobro servirao i ponovo izjednačio.

3:2 - Rasplamsala se borba na terenu, gledamo sjajnu predstavu na početku meča. Vrhunski udarci, mnogo trčanja za svaku loptu. Tenis za sladokusce! 

2:2 - Prvi put kada nije ubacio prvi servis Drejper je izgubio poen. Posle duge razmene poslao je loptu u aut. Bio je ovo gem u kom se konačno igrao tenis i nije sve rešavano servisom. Kecmanović je stigao do 30:30, pa i 40:40, ali osim prve pretnje nije mogao više.

2:1 - Upisuje Miša još jedan gem na svoj konto, ponovo sa samo jednim izgubljenim poenom.

1:1 - Drejper od samog starta pokazuje koliko razoran servis ima. Bez problema stiže do izjednačenja.

1:0 - Prvi poen na meču osvojio je Britanac, ali je Kecmanović zatim vezao četiri poena i sigurno osvojio otvarajući gem.

Meč je počeo! Dugo se čekalo, neka bude da se čekanje isplatilo. Idemo, momci! Idemo, Srbijo! Drejper je dobio na podbacivanju novčića i izabrao da prvi prima servis.

18.15 - Emitovane su himne obe reprezentacije.

 

 

18.14 - Srpski teniseri su na teren izašli uz pesmu Danice Crnogorčević "Veseli se srpski rode". Britance je "ispratio" Eminem pesmom "Lose yourself".

18.10 - Ipak ćemo sačekati još nekoliko minuta do početka meča. Odužilo se ovo čekanje danas, ali je početak meča veoma blizu.

18.00 - Navijači su spremni, verujemo da će uživati u tenisu, kao i u pobedi Srbije.

 

 

17.55 - Prema poslednjim informacjama iz Malage duel Kecmanovića i Drejpera trebalo bi da počne oko 18.10.

 

 

17.38 - Teniseri su na terenu, timovi su tu, čekamo da se odradi zagrevanje, pa da meč Srbije i Velike Britanije konačno počne.

pritnscreen/davis cup
Srbija vs Velika Britanija

 

17.18 - Posle iznenađenja koje je selektor Srbije Viktor Troicki servirao u vidu nastupa Miomira Kecmanovića u prvom meču, na zvaničnom sajtu Dejvis kupa stoji i podatak da će u dublu za Srbiju igrati Novak Đoković i Dušan Lajović. Da li je i ovo iznenađenje, ili samo varka našeg tima, potšo do sat vremena pre početka meča mogu da se promene prijavljeni igrači, znaćemo kada dođe dodubl meča.

 

17.01 - Italijani su uspeli da stignu do polufinala pobedom u meču dublova. Siner i Sonego bili su bolji od Grikspora i Kolhofa sa 6:3, 6:4. Uskoro na terenu očekujemo Kecmanovića i Drejpera.

16.02 - Miomir Kecmanović i Džek Drejper će na teren po završetku duela koji vode Italijani i Holanđani.

15.40 - Počeo je meč dublova Italije i Holandije, koji će odlučiti o polufinalisti i potencijalnom protivniku Srbije.

15.00 - Janik Siner doneo izjednačenje Italijanima pobedom nad Talonom Griksporom od 7:6(3), 6:1.

 

 

14.25 - Novak Đoković je u fantastičnoj seriji od 20 uzastopno dobjenih mečeva u Dejvis kupu.

14.20 - Srbija i Velika Britanija dosad su se u Dejvis kupu sastajale devet puta,a  minimalna prednost je na strani Orlova - 5:4.

14.16 - Naši teniseri su poslednje zagrevanje odradili u sparingu sa Fincima, a na terenu nije bilo Novaka Đokovića. Najbolji svetski teniser trebalo bi da igra drugi meč, a sa druge strane mreže biće mu Kameron Nori.

14.10 - Iako će zvanično biti saopšteno sat pre početka meča, informacije iz Malage govore da će prvi meč za Srbiju igrati Miomir Kecmanović, a ne Laslo Đere kako se očekivalo. Čeka se zvanična potvrda.

14.00 - U drugom četvrtfinalu naše grupe Holandija je povela protiv Italije sa 1:0

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike