Balavim dok gledam Đokovića kako igra! Alkarazov trener ne nalazi reči da opiše Srbina!

23.11.2023

16:25

0

Autor: G. F.

Karlos Ferero nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena

Balavim dok gledam Đokovića kako igra! Alkarazov trener ne nalazi reči da opiše Srbina!
Ferero i Đoković - Copyright Profimedia

Kao novo veliko rivalstvo u tenisu već neko vreme se najavljuje "trka" Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, ali je jasno da mladi Španac i dalje nije ni blizu srpskom asu.

Nole je jednostavno broj jedan od onih koji su ikada zaigrali tenis i tu nema neke velike filozofije. O tome govore rezultati i dostignuća.

Ali o tome sve češće govore i priznati i poznati ljudi iz sveta tenisa. Poslednji na toj listi je čuveni Španac Huan Karlos Ferero, a da stvar dodatno dobije na težini, reč je o Alkarazovom treneru.

Ferero je jednostavno impresioniran svime što Đoković radi i postiže na teniskim terenima. I ne želi to da krije!

- Polako ostajem bez reči kojima bih ga pohvalio. Balavim dok ga gledam kako udara lopticu, kako se kreće… Kada je mentalno kako treba i ne bavi se sporednim stvarima, to je čisto varvarstvo od tenisa! Način na koji se on nosi sa ključnim momentima u meču i tajmingom je jedinstven u svetu tenisa. Kvalitet njegove igre je impresivan dok u praktično svakom poenu stavlja ogroman pritisak na protivnika. Ne možete ga videti da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko bolji još želi da bude!

 

 

Ferero je prokomentarisao i takozvanu veliku trojku svetskog tenisa - Đokovića, Federera i Nadala.

- Sa Đokovićem brojkama nema debate. Može više da vam se sviđa Rafa, može da vam se sviđa Rodžer, ali u pogledu brojki, najbolji u istoriji je Novak. Pogledajte njegovu karijeru… Na stranu brojke i trofeji, za mene je najbolji iako je to komplikovana tema. Možete da više volite Federera zbog stila igre, Nadala zbog posvećenosti i svega što je osvojio. Njihova dostignuća su neosporiva ali za mene je Novak najbolji u istoriji!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike