"Konstantno nepoštovanje, čitav meč" - Novak progovorio o provokacijama, ali istakao šta je važno

23.11.2023

23:37

0

Autor: P.K.

"Ne želim sebi da dozvolim te misli, igram za Srbiju"

"Konstantno nepoštovanje, čitav meč" - Novak progovorio o provokacijama, ali istakao šta je važno
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Posle trijumfa sjajnog Miomira Kecmanovića, najbolji teniser sveta Novak Đoković je rutinski pobedio Kamerona Norija, a Srbija se plasirala u polufinale. Protivnik je Italija, taj meč je na programu u subotu.

Iako Britanac nijednom nije imao šansu za brejk, igrao je zaista sjajno, tako da mu je čak Đoković u pojedinim trenucima aplaudirao.

To je poštovanje najvećeg, ali britanski navijači sa njim rade upravo suprotno. Tako da smo tokom meča videli kako im Novak pokazuje da ih ne čuje, a posle meča im je odbrusio, nije dozvolio da ga provokacije izbace iz koloseka.

- Čitav meč, manje-više. To je bilo nepoštovanje, ali moram na to da budem spreman. Normalno je da navijači nekad prekorače granicu, ali u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namerno su svirali bubnjeve da ne mogu da pričam i da me iznerviraju. Tako da smo popričali na kraju.

Na kraju meča, dok su ga ometali kad je davao izjavu, Đoković im je rekao:

- Do viđenja, lepo spavajte večeras. Morate da imate poštovanja prema drugim ljudima, morate da imate poštovanja prema igračima. Vi budite tihi. Idite kući... Idite kući.

Posle se konferencija vratila na vedrije teme – Novakovu decu u publici. Da li mu ona daju neku supermoć?

- Ne supermoći, ali mi donose energiju koja mi je potrebna i koja je uvek dobrodošla. Kasno je za decu, ali su ostali. Znam gde su sedeli, poljupci su za njih i porodicu. Osećaj je drugačiji, predstavljaš državu sa njima oko sebe. Drago mi je da sam doprineo.

Đoković je u Malagu došao pravo pošto je osvojio završni masters sezone. Delovalo je da mu svežine ne fali.

- Drago mi je da izgledam sveže, ali nisam da budem iskren. Očekivano je s obzirom na količinu turnira koje sam igrao. Osećam se samopouzdano. Dodatna motivacija je igrati za svoju zemlju. Deo mene želi da ostavi reket sa strane i odmori. Još uvek ne mogu da dozvolim sebi te misli.

U Dejvis kupu nema poraz punih 12 godina, od 2011. i Huana Marina del Potra.

- Kao što sam rekao. Skoro svako ko je deo Dejvis kupa je rekao isto: Privilegija je nositi dres nacionalnog tima. I obaveza je. Uživamo da igramo za našu zemlju. Mislimo da imamo šansu za titulu. Činjenica da sam nepobeđen od 2011. godine pokazuje moju posvećenost reprezentaciji. Nadam se da ću moći da ga nastavim.

U polufinalu ga čeka Janik Siner, sa kojim je u nedelju igrao finale Torina, a pre toga izgubio u grupi, dok ga je letos savladao u polufinalu Vimbldona.

- Biće to sjajno za ljubitelje tenisa. Razvijamo lepo rivalstvo u poslednje vreme. Imam mnogo poštovanja za njega. Igrao je na visokom nivou danas. Video sam da je motivisan da igra za svoju reprezentaciju. Dejvis kup je takvo takmičenje da ne zavisi od jednog čoveka. Taj meč bi mogao da odluči, a možda i ne. Znam da je samopouzdan. Ni ja ne igram loše, tako da to neće biti loš meč.

Plašite li se nekad poraza?

- Imam svoje nedoumice, pre i tokom meča. Uveravanje sebe da mogu da pobedim to nadvlada. To je unutrašnja bitka i u zavisnosti od toga ćeš igrati. Iskustvo koje sam stekao višegodišnjim igranjem mi je omogućilo da izađem na kraj sa živcima. Svi teniseri koji izađu na teren protiv mene žele moj skalp. Ali, to su dobri problemi. Pritisak me motiviše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike