Nole opčinio legendarnog trenera! Ima jaka uverenja i petlju da stanje iza njh!

17.02.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Intervju Đokovića za „BBC“ izazvao velike reakcije

Nole opčinio legendarnog trenera! Ima jaka uverenja i petlju da stanje iza njh!
profimedia-0570224958 - Copyright Profimedia

Donekle i očekivano, intervju Novaka Đokovića za „BBC“ u kojem je, uglavnom, pričao o svemu kroz šta je prošao tokom dvonedeljne torture koju je prošao u Australiji, izazvao je velike i oprečne reakcije.

Kao i obično, ima onih koji najboljeg tenisera sveta kritikuju šta god uradio, ali je znatno veći broj onih koji su samo dodatno učvrstili pozitivan stav prema srpskom asu.

Jedan od njih je i legendarni teniski trener Patrik Muratoglu, koji nikada nije skrivao naklonost prema Noletu, koji je i ovoga puta dobio veliku podršku od nekadašnjeg dugogodišnjeg trenera Serene Vilijams i današnjeg učitelja Stefanosa Cicipasa.

- Izuzetno sam iznenađen Novakovom izjavom, nikada ne bih pomislio da će to biti njegov izbor - počeo je izjavu za BBC Muratoglu pa objasnio:

- Svi znamo da Novak pokušava da postane najbolji u istoriji, takmiči se u tome sa Nadalom i Federerom i u najboljoj je poziciji, jer je najmlađi od njih, a u proseku osvaja najviše grend slemova poslednjih godina. I pored svega toga, svoje uverenje da se ne vakciniše stavio je ispred te trke! To moćno pokazuje kakva je on osoba, a to kažem u pozitivnom smislu. Novak ima jaka uverenja i petlju da stanje iza njh, šta god da su posledice.

Verovatno kao i mnogi, Muratoglu priznaje da je u jednom trenutku pomislio da će sve ono kroz šta je prošao uoči Australijan opena, „naterati“ Novaka da se predomisli i pristane na imunizaciju protiv virusa korona.

- Mislio sam da će posle dešavanja na Australijan openu reći kako ima šansu da postane najbolji svih vremena i da će zbog toga pristati da se vakciniše. Plus da će pomisliti da će posle toga ljudi prestati da budu protiv njega. Ali neko ko ostaje pri svojim stavovima i kada je većina protiv njega, zaslužuje ogromno poštovanje, bez obzira kakvo je vaše mišljenje o tome - poručio je Patrik Muratoglu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike