Novak im je kamenčić u cipeli: Pilić otkrio šta zapadna štampa jedva čeka

15.02.2022

14:30

0

Đokovićev intervju za BBC je komentarisao i njegov bivši trener

Novak im je kamenčić u cipeli: Pilić otkrio šta zapadna štampa jedva čeka
pilic - Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković ponovo je tema broj jedan u svetskim medijima, nakon što je izašao njegov intervju za BBC.

Novak je govorio o svemu što je doživeo u Australiji i još jednom progovorio o vakcinaciji.

Đoković je kazao da to (još) ne planira da učini, te dodao da je spreman da rizikuje da ostane bez trofeja ukoliko vakcinacija bude uslov.

Pomenuti intervju je komentarisao i njegov bivši trener Nikola Pilić koji se uključio u Jutarnji program K1.

- Novak ima pravo da ima svoj stav. Meni je jako žao što je došla takva situacija da Novak koji ima takvu sjajnu karijeru dođe u situaciju da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. Da ne podigne opet te pehare i izgubi prvi poziciju na ATP listi. Ako je njegov stav o vakcini tako čvrst i ako mu je važnije da se ne vakciniše i propusti grend slemove do kraja godine, onda on na to ima pravo - kazao je Pilić.

Ipak, bez obzira na sve, Pilić smatra da je Novak najbolji u istoriji tog sporta.

- Novak je najveći igrač svih vremena, ali zapadna štampa jedva će dočekati da on ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone - kazao je Pilić i dodao da "samo moli Boga da prođe korona" kako bi Đoković mogao da igra bez uslovljavanja, jer bi mogao da izgubi ono što ne bi da nije pandemije.

- Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli i nikada mu nisu dali podršku koju su davali Federeru i Nadalu.

Pilić dodaje da je uverem da Novak "ima mogućnost da se vrati sledeće godine", čak iako ne bude nastupao na preostala tri grend slema ove godine, ali to može iskoristiti Nadal.

- Novak ima neverovatan teniski moral i strašan psihički potencijal i on će i sledeće godine biti Novak Đoković, bez sumnje. On ima specifičan karakter, poseban duh i neverovatnu harizmu i na njega niko ne može da utiče - zaključio je Pilić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike