Ovo su pravi razlozi progona Đokovića? Ako pobedi, Rod Lejver arena bi morala da se zove po Novaku?

14.01.2022

16:04

0

Autor: 24sedam

Nije zvanično, ali savršeno objašnjava ovu želju da se Srbin ponizi

Ovo su pravi razlozi progona Đokovića? Ako pobedi, Rod Lejver arena bi morala da se zove po Novaku?
nole25 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković se u Australiji bori za pravdu. Trenutno je u pritvoru, dok čeka saslušanje pred imigracionim vlastima, dok mu je suđenje zakazano za nedelju ujutru, odnosno subotu uveče po centralnoevropskom vremenu.

To je tema broj jedan u celom svetu i svi se slažu da je izuzetno politizovana, odnosno da je Đoković žrtva političkog "prepucavanja" tamošnjih političara i građana.

Ali, šta ako nije tako? Šta ako je Đoković progonjen iz sasvim drugih razloga, daleko mračnijih?

U svetu tenisa se naime pronela glasina da bi u Melburnu ispred "Rod Lejver" arene morala da se podigne bista Đokoviću ako 10. put osvoji Australijan open. Kao i da bi i stadion morao da menja ime, odnosno da ponese ime Srbina. On je već rekorder sa devet osvojenih trofeja u Melburnu.

To je rekao i srpski teniski trener Dejan Kojić u intervjuu za naš portal.

- To je vest koja je mene lično jako obradovala. Novakova bista će tamo stajati večno .To je samo jedan od načina da im se "zahvali" za sve što je doživeo i prošao proteklih danaj u toj dalekoj zemlji. Tako da ima motivacije na pretek! – rekao je Kojić.

U pravilima Australijan opena ne pominje se ništa o bisti, niti o menjanju imena stadiona, tako da ovo jeste za sada samo glasina, ali ako je to pravi razlog progona, to bi objasnilo nepotrebno surovo postupanje prema Đokoviću, koje kao da ima za cilj da ga ponizi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike