Od njega zavisi Novakov ostanak u Melburnu: Nije prezao ni pred Majkrosoftom

14.01.2022

14:34

0

Autor: 24sedam

Dejvid Džon O'Kalahan ima više od tri decenije iskustva rada u pravosuđu Australije

Od njega zavisi Novakov ostanak u Melburnu: Nije prezao ni pred Majkrosoftom
david john o callaghan1 - Copyright Printscreen/naala.org.au

Dejvid Džon O'Kalahan, Jejlov postdiplomac sa višedecenijskim iskustvom u pravosuđu Australije, naredni je sudija Novaka Đokovića u Melburnu, posle čije odluke biće poznata sudbina najboljeg tenisera pred start prvog grend slema u sezoni.

Sudija O'Kalahan postao je član Viktorijanske advokatske komore još 1986. godine, dok je sudija Saveznog suda postao 2017. godine. U tom razdoblju od tri decenije gradio je karijeru sudije kao viši savetnik od 2003. godine, gde je bio angažovan na rešavanju sporova u korporativnom pravu, franšizama, rudarstvu, građevinarstvu i energetici. 

24sedam/Goran Sivački
 

Poznat je njegov slučaj u procesu jedne firme iz Melburna koja je posle prvostepene presude bila dužna da plati 2,6 miliona dolara poznatom američkom tehnološkom gigantu "Majkrosoftu" zbog kršenja autorskih prava.

Tada je prodavac  u ponovljenom postupku na drugom stepenu tvrdio da nisu prodali kompjuter sa kopijom operativnog sistema "Windows 7", što je sudija O'Kalahan uvažio, ukinio presudu u korist Amerikanaca i postupak vratio Federelanom sudu na novo odlučivanje uz obavezu da oni plate sudske troškove.

Ovaj slučaj, gde je David pobedio Golijata u sudskom procesu pred O'Kalahanom, dobar je primer da postoje šanse za još jedan trijumf Đokovićevih advokata pred sudom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike