Novaka "progoni" još jedan australijski političar! "Niko nije veći od turnira"

11.01.2022

07:43

1

Autor: 24sedam

Kako sada stoje stvari, najbolji svetski teniser bi trebalo da igra na AO

Novaka "progoni" još jedan australijski političar! "Niko nije veći od turnira"
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Još jedan političar iz Australije se umešao u priču vezanu za Novaka Đokovića. Premijer države Viktorija (u kojoj se nalazi Melburn) Denijel Endruz izjavio smatra da nevakcinisani ne bi smeli da uđu u Australiju.

- Kada su me upitali da li neki ljudi treba da budu izuzeti od takve prakse, odgovor je ne. Odgovor je bio takav ranije, kao i sada - kazao je Endruz i prebacio je odgovornost na Australiju.

Kako je rekao, takvu odluku treba da donese federacija, a ne svaka država posebno.

- Mi (vlada Viktorije) ne razmatramo o vizama, to čini vlada cele države (Komonvelta). Sada je na gospodinu Hoku (ministru za imigracije) da odluči da li će da iskoristi svoje diskreciono pravo. Ali to ne želim da komentarišem. Neću ja biti taj koji će da govori, uradi ovo, ili uradi ono. On treba da bude slobodan, da nema bilo kakav pritisak - rekao je Endruz, a kada je upitan da li je vlasti koje su vratile Đokoviću vizu doživele debakl na taj način, rekao sledeće.

- Svaki turnir je veći od svake osobe. Znate, Rafa (Rafael Nadal), kao i neki drugi igrači su zauzeli jasan stav - zaključio je Endruz.

Podsetimo, Australijan open će početi 17. januara, ali po svemu sudeći niko ne može da tvrdi sa potpunom sigurnošću da će najbolji srpski i svetski teniser imati priliku da brani titulu. 

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike