Novak već spremio žalbu: Odluka o deportaciji ipak u petak?

13.01.2022

08:56

0

Saga se nastavlja...

Novak već spremio žalbu: Odluka o deportaciji ipak u petak?
djokovic_nole21 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Krajnji epilog oko medicinskog izuzeća Novaka Đokovića još uvek nije poznat, i dalje se čeka na konačnu odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka, a kako prenose australijski mediji, najbolji teniser sveta je već pripremio žalbu koju će uložoiti  i tražiti pravdu na sudu, ukoliko odluče da ga deportuje.

Australijski "Ejdž" navodi da su Australijanci planirali žreb bez Novaka, ali je on na kraju održan sa njim i odluka o deportaciji biće donesena u petak.

Sa druge strane pak, izvor blizak Đokoviću govorio je za "Ejdž" i rekao da će se, ako Hok odluči da ga deportuje, Novak odmah žaliti na sudu, jer poseduju dokaze zašto ne bi trebalo da ga deportuju.

Ministar pak još uvek prolazi kroz dokumentaciju koju su Novakovi advokati dostavili u sredu, te je zato odložena konačna odluka za još jedan dan.

Ako Hok odluči da ga deportuje, Novakov tim će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, a oni se nadaju da će suđenje početi u subotu i da će sve rešiti u nedelju, prenosi isti izvor.

Uvereni su u takav rasplet, jer Australijan open počinje u ponedeljak i više nema vremena za čekanje zbog početka turnira, dok je neimenovani političar iz Vlade kazao da je Hok blizu odluke da mu poništi vizu i da ga deportuje, što će smanjiti vreme za pripremu za novi odlazak na sud.

Ne zna se da li će po eventualnoj odluci Hoka, Đoković biti vraćen u imigracioni hotel.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike