Ako Nole pobedi, Australijanci će da polude! Moraće da plate pola miliona dolara!

09.01.2022

21:49

0

Autor: 24sedam

Tamnošnji advokat tvrdi da će Nole igrati na AO

Ako Nole pobedi, Australijanci će da polude! Moraće da plate pola miliona dolara!
Novak Đoković - Copyright Instagram screenshot / andrijamilosevic_official

Sve oči na svetu za nekoliko sati biće usmerene ka Melburnu. U ponoć po srednjeevropskom vremenu najbolji teniser sveta Novak Đoković počeće svoju odbranu u pokušaju da mu se poništi odluka o deportaciji i ujedno dozvoli učešće na predstojećem Australijan openu.

Kako se početak sudskog ročišta bliži iz Australije stižu sve optimističnije vesti povodom ishoda jednog od najintrigantnijih sudskih postupaka poslednjih godina. Šta više, pojedini tamnošnji advokati uvereni su da će srpski as, ne samo igrati na Australijan openu, već i dobro naplatiti torturu kroz koju je prošao u poslednja četiri dana.

- Ako Novak dobije ovaj slučaj, tražiće svoje troškove – rekao je Džastin Kvil i dodao:

- Ako Srbin pobedi, državni advokati će dobiti 250 hiljada dolara, nekoliko stotina hiljada će biti isplaćeno Đokoviću da plati svoje sudske troškove. To znači približno pola miliona dolara koje će platiti poreski obveznici i to pod uslovom da ne bude žalbe.

Kvil je dodao da slučaj savezne Vlade nije izgledao dobro od momenta kada su zatražili odlaganje spora za dva dana – što je sudija odbio.

- Shvataju da u ovome ima više stvari nego što su mislili u prvom momentu i da ih čeka prava borba, a oni se koprcaju.

Australijski mediji podsećaju da su advokati Ministarstva unutrašnjih poslova podneli podneske manje od 12 časova pre početka suđenja, a Kvil ističe ni da postupanje graničnih snaga prilikom Đokovićevog saslušanja neće ići u korist tamnošnjih vlasti pred sudijom.

- Novak nije spavao, 25 sati je proveo u putu, a nije dobio, barem, pristup advokatu – ističe Džastin Kvil uz uverenje da će sudija verovatno poništiti nalog za deportaciju i konačnu odluku prebaciti na Ministra unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike