Suze će proći, ponos ostaje večno: Dve gracije zaslužuju samo BRAVO i HVALA (FOTO)

07.08.2021

11:05 >> 11:40

0

Autor: Adam Štulić

Sonja Vasić i Jelena Bruks odigrale poslednji meč u dresu sa državnim grbom

Suze će proći, ponos ostaje večno: Dve gracije zaslužuju samo BRAVO i HVALA (FOTO)
Copyright Profimedia

Nije se završilo onako kako smo svi očekivali, niko nema dilemu da je njima ubedljivo najteže, ali i pored toga dve gracije evropske i svetske košarke zaslužuju samo BRAVO i HVALA.

Jelena Bruks i Sonja Vasić porazom od Francuske (91:76) u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju oprostile su se od dresa sa državnim grbom, koji su s ponosom i velikim uspehom nosile više od jedne decenije.

Jelena Bruks i Sonja Vasić foto: MN Press

Srpske košarkašice na čelu sa selektorom Marinom Maljković želele su više od svega da liderima zlatne generacije priušte odličje na oproštaju od najdražeg dresa, zbog čega su po oglašavanju poslednjeg zvuka sirene bile neutešne.

Već na samom terenu moglo je da se vidi koliko je Marininim lavicama bilo teško zbog poraza od tima kojeg su pre samo dva meseca glatko pobedili u finalu EP, ali suze će brzo proći, a kada se „glava ohladi“ ostaće samo nemerljiva količina ponosa za sve što su prethodnih godina zajedno ostvarile.

Profimedia

A nije malo stati uz rame kolegama iz muške selekcije i biti predvodnik zlatnog talasa ženske košarke, koja je, pre nego što su one stupile na scenu, bila u zapećku javnog interesovanja.

Osim što su nebrojano puta, često i na svoju štetu, pokazale ogroman patriotizam i želju da obuku dres sa državnim grbom, Sonja i Jelena donele su Srbiji velika odličja i bez ikakve dileme ostaće zlatnim slovima upisane u istoriji srpske i evropske košarke, kao zvezda vodilja mnogim devojčicama koje se tek upoznaju sa „kraljicom igara“.

Profimedia

Jelena Bruks, nekada Milovanović, je sa reprezentacijom osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ima i dva evropska zlata, jednu evropsku bronzu, kao i pet medalja u mlađim kategorijama, dok je Sonja Vasić, pre udaje za veslača Miloša Vesića Petrović, trofejnija za dva odličja – srebro na Mediteranskim igrama i jedno zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Pročitajte još

Devojke, naklon do poda i hvala vam na svemu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike