Priznanje za kapitena reprezentacije Srbije

13.04.2021

16:03

0

Autor: M. R.

Jelena Bruks izabrana u drugu najbolju petorku Evrolige

Priznanje za kapitena reprezentacije Srbije
Copyright Promo/ FIBA

Približava se završnica Evrolige za košarkašice. Od 16. do 18. aprila će se odigrati završni turnir, na kome će učestvovati tri reprezentativke Srbije. Jedna od njih je kapiten Jelena Bruks, koja je danas dobila priznanje za sjajne partije koje je pružala tokom kompletne sezone. Ona je zauzela mesto u drugoj najboljoj petorci elitnog takmičenja.

Pročitajte još

Za MVP sezone je izabrana košarkašica Fenerbahčea Alina Iagupova iz Ukrajine. Imala je tokom sezone prosek od 20,6 poena, 7,6 skokova i 4,4 asistencije po utakmici i najzaslužnija je što će njen tim igrati na fajnal-foru.

Ukrajinka je jedan od članova najbolje petorke Evrolige, a uz nju su još Kortni Vanderslut (Jekaterinburg), Ema Meseman (Jekaterinburg), Gabi Vilijams (Šopron) i Kejti Lu Samjulson (Avenida). U drugoj petorci zajedno sa Jelenom Bruks su još Alba Tores (Jekaterinburg), Satou Sabali (Fenerbahče), Marin Johanes (Asvel) i Brijana Stjuart (Jekaterinburg).

U polufinalu će se u petak u “balonu” u Istanubulu sastati Šopron (Bruks, Krajišnik) i Avenida (Milić), a drugi polufinalni par je Jekaterinburg – Fenerbahče.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike