Suma sumarum priprema Zvezde: Ko je davao golove, ko je nosio igru, šta Stanković mora da ispravi...

09.07.2021

07:00 >> 07:30

0

Sledećeg petka premijerni meč sezone, protiv Vojvodine

Suma sumarum priprema Zvezde: Ko je davao golove, ko je nosio igru, šta Stanković mora da ispravi...
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripreme u Austriji. Prvotimci ekipe Dejana Stankovića su odigrali četiri utakmice. U tri su pobedili, a u poslednjoj, ujedno i najtežoj upisali remi.

Treneri uvek kažu da pripreme i test utakmice služe za uigravanje i isprobavanje različitih taktičkih varijanti, kao i da rezultat nije u prvom planu. A trener prvaka Srbije može da bude zadovoljan, pošto nije bilo poraza i nije bilo povreda.

Naravno, za neku ocenu koliko tim može je prerano, s obzirom da je Stanković kombinovao i izvodio različte sastave u različitim formacijama.

Tokom priprema stizale su i novajlije, pre svih Nenad Krstičić, Luis Dioni i Aleksandar Dragović. Francuz je dobio najmanju minutažu, što je i razumljivo jer će mu biti potrebno određeno vreme za adaptaciju. Isto tako, Stanković ima još vremena za “utezanje” tima, s obzirom da sezona za crveno-bele počinje sledećeg petka, utakmicom protiv Vojvodine.

A veoma brzo stiže i duel drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Kairata ili Makabija iz Haife.

U narednim redovima ukratko ćemo da vas podsetimo vas na rezultate četiri testa, postave, strelce, taktiku…

Konačan skor “tri od četiri”

Serija probnih utakmica otvorena je duelom sa ekipom GAK, i upisana je najubedljivija pobeda. Dali su Stankovićevi izabranici četiri gola, a nisu primili nijedan. Bio je to idealan start priprema, uz golove Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija, Radovana Pankova i Slavoljuba Srnića.

Pročitajte još:

Stanković je u prvom poluvremenu krenuo sa veoma jakom postavom, pa se to i videlo na terenu, s obzirom da je već u 29. minutu bilo 3:0. Tako su starteri bili Popović, Gajić, Pankov, Babić, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Falko, Katai, Pavkov, a u drugom poluvremenu izvedena je potpuno nova postava, u kojoj su bili: Gordić, Bakajoko, Degenek, Eraković, Gobeljić, Petrović, Kanga, Gavrić, Ben, Srnić i Krstović.

U sledećoj utakmici protivnik je bio Aris, a golovi su postizani tek u nastavku meča (2:1). U odnosu na prethodni duel, starteri su bili manje-više isti, s tim da su Umesto Sanoga, Falka i Pavkova, na terenu su od prvog minuta bili Petrović, Ben i Krstović. Od 65. minuta, Stanković je šansu dao Bakajoku, Erakoviću, Degeneku, Gobeljiću, Kangi, Sanogu, Gavriću, Srniću, Falku i Pavkovu, a u strelce su se upisali Babić i Kanga i to posle prekida i sa bele tačke. Babić je pogodio posle “slobodnjaka” Bena i tako najavio da će i u sezoni pred nama prekidi ponovo biti jedan od glavnih aduta crveno-belih.

Ali ovu utakmicu obeležile su i greške u odbrani, pošto je grčki tim u nekoliko minuta dva puta izvodio penal. Na sreću Zvezdinih igrača, jedan od penala loše je izveo Mateo Garsija, bivši igrač crveno-belih.

Naredni duel, protiv rumunskog Arđeša između ostalog obeležio je i povratak Milana Borjana. Kapiten se nešto kasnije priključio pošto je dobio produženi odmor posle obaveza u reprezentaciji Kanade. Ovaj duel, crveno-beli su rešili rezultatom 3:0 uz dva gola Krstovića koji nije bio starter. Među startnih 11 bili su: Borjan, Bakajoko, Eraković, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Nikolić, Falko, Gavrić i Pavkov.

U drugom poluvremenu (što na početku, što u 69. minutu) zaigrali su i Gordić, Srnić, Pankov, Babić, Krstičić, Kanga, Petrović, Vukanović, Lazetić i Krstović.

Tog dana, baš u vreme odigravanja utakmice stigli su Dragović i Dioni, a na tribinama su ih (između ostalih) dočekali Katai, Ivanić i Ben koje je Stanković odlučio da odmori malo.

I poslednja provera bila je protiv Šturma, u kojoj se Zvezda najviše i namučila. Rezultat je bio 1:1, mada je srpski tim poveo, golom Bena već u 11. minutu. Izjednačenje je stiglo u nastavku meča, u 83. minutu, sa bele tačke. Mada, treba spomenuti da je Borjan nešto ranije odbranio jedan penal i na sreću svih u Zvezdi najavio odličnu formu. Podsetimo, prošle sezone često je spasavao ekipu.

U ovom meču, starteri su bili Borjan, Bakajoko, Pankov, Dragović, Babić, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai i Ben. Šansu su u nastavku dobili Popović, Gajić, Krstović, Gobeljić, Eraković, Stanić, Petrović, Krstičić, Srnić i Falko, dok je Dioni zaigrao u poslednjih nekoliko minuta.

Ova utakmica se razlikovala po tome što su u poslednjoj liniji bila trojica, između ostalog i Dragović.

Pročitajte još:
Ko je bio najbolji strelac

Dakle, Zvezda je postigla deset golova, a primila dva, što može da raduje Stankovića. Samo je Krstović dao dva gola, dok su ostali “raspoređeni” na Ivanića, Kataija, Pankova, Srnića, Nikolića, Babića, Kangu i Bena.

Kao što se videlo, šansu su dobijali svi, i uglavnom koristili je. Nosioci igre iz prethodne sezone, Katai, Ivanić, Ben, Kanga… Najavili su da će ih navijači gledati u istom ili možda još boljem svetlu.

FK Crvena zvezda

Može da ga raduje i dolazak Dragovića, Krstičića i Dionija. Logično je da se očekuje da se povratnik Krstičić najbrže uklopi, mada ne bi trebalo ni dugo da se čekaju Dragović i Dioni. Stanković koji nema praksu da izdvaja pojedince, posle duela sa Šturmom pohvalio je još jednog novajliju, Petra Stanića. Opisao ga je kao “paklenog igrača”.

Kako će sve biti uklopljeno, ostaje da se vidi, jer pomenuta trojka sigurno nije dovedena da sedi na klupi.

I dok ima elemenata za zadovoljstvo, ima i onih za brigu. Od četiri penala, čak tri je skrivio Sanogo. Ove greške bi mogle Zvezdu da koštaju u evropskim utakmicama.

Pošto ima i “pluseva” i “minusa”, ima i vremena za ispravku. Ali kada počnu obaveze u Srbiji i Evropi, mesta za greške neće biti…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike