Zvezda pomno prati i čeka rivala: Makabi i Kairat odigrali prvu utakmicu kvalifikacija

07.07.2021

18:56 >> 19:03

0

Revanš je na programu sledeće nedelje

Zvezda pomno prati i čeka rivala: Makabi i Kairat odigrali prvu utakmicu kvalifikacija
Copyright MN Press

Odigrana je prva utakmica uvodnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Makabija iz Haige i Kairata iz Almatija. Posle dvomeča ekipe iz Izraela i Kazahstana znaće se koja će na megdan Crvenoj zvezdi u drugom kolu.

Rezultat u današnjem meču bio je 1:1. Poveo je domaćin, golom Omra Acilija u 45. minutu, a izjednačio je gost. Posle asistencije nekadašnjeg igrača Partizana i reprezentativca Crne Gore, Nebojše Kosovića u strelce se upisao Nurali Alip.

Za Makabi je igrao Bogdan Planić, a za Kairat Rade Dugalić.

Pre utakmice o duelu Makabija i Kairata ukratko je govorio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

– Makabi dolazi iz fudbalskije zemlje i jače lige i blagi su favoriti u tom duelu, što znači i teži protivnik za nas. Opet, Kairat je u vlasništvu mog velikog prijatelja koji je u poslednjoj deceniji mnogo uložio u fudbal i ni tamo nam ne bi bilo lako, jer je dug put, nekoliko vremenskih zona razlike i slično.

U ovom trenutku nam je svejedno i bavimo se našim vrlinama i manama. Zadovoljni smo pripremama, ko god da nam bude rival, ne bežimo od toga da smo favoriti. Nećemo nikog potceniti, maksimalno ćemo pristupiti svemu, jer je ulog veliki – kazao je Terzić.

Odigrane su još neke utakmice kvalifikacija za elitno takmičenje. Legija našeg Filipa Mladenovića je slavila na gostovanju norveškom Bodo Glimtu sa 3:2, dok je Nefči takođe kao gost bio bolji od Dinama iz Tbilisija. Rezultat je bio 2:1.

Slovan iz Bratislave je savladao Šamrok sa 2:0, a zagrebački DInamo Valur sa Islanda sa 3:2. Malme za koji igra i Veljko Birmančević je pobedio Rigu sa 1:0. Ludogorec je savladao Soligorsk, a Šerif iz Tiraspolja Teutu sa 4:0.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike