Stanković prezadovoljan posle Šturma: Dobili smo supertalenta, može da bude paklen igrač

09.07.2021

21:10 >> 06:54

0

Autor: Adam Štulić

Trener Crvene zvezde odavao utisak zadovoljnog čoveka posle poslednje pripremne utakmice

Stanković prezadovoljan posle Šturma: Dobili smo supertalenta, može da bude paklen igrač
Copyright Printscreen/TV Arena sport

Rezultatski manje-više, ali igrački je Zvezdina generalka pred početak sezone bila pun pogodak. Na „Merkur areni“ u Gracu izabranici Dejana Stankovića su odigrali pravi takmičarski meč protiv Šturma (1:1), koji je do nerešenog rezultata stigao iz penala u 83. minutu utakmice.

– Prezadovoljan sam, ovo nam je trebalo. Prvi put smo igrali posle dužeg vremena sa navijačima. Pokušavali smo da igramo, znali smo da će biti jak pritisak. Napravili smo mnogo neiznuđenih grešaka, ali sve to ide u svrhu dobrih priprema. Ovo je bio pravi takmičarski meč, rival je bio izuzetno jak – rekao je za TV „Arena sport“ odmah posle meča Stanković.

Malo iznenađenje na startu meča bila je postavka sa tri igrača u poslednjoj liniji, gde je svoje mesto zauzeo Aleksandar Dragović.

– Namerno sam sastavio takvu odbranu. Znam da će neko reći što baš sada, kada je generalna proba. Ali baš zato. Zato služe pripreme. Znam gde smo grešili, trudili smo se da igramo kroz pas. Imali smo problema u konstrukciji napada, ali nemam šta da zamerim. Igrali smo sasvim korektno drugo poluvreme. Mogli smo da damo još koji gol.

Mala mrlja na Zvezdine utakmice u Austriji pala je na četiri dosuđena penala u korist rivala srpskog šampiona (po dva protiv Arisa i Šturma), od kojih je tri skrivio Sanogo.

– Ne zanima me kriterijum. U Evropi su ovakve stvari mnogo opasne. Zbog jeddnog takvog detalja možeš da ostaneš kod kuće – kazao je Stanković, koji je izneo velike pohale na račun mladog Petra Stanića, kojem je u Gracu bilo dovoljno šest minuta da pokaže čime raspolaže.

– Dobili smo jednog supertalenta, taj mali Stanić može da bude paklen igrač. Videćete, da ga ne hvalim previše.

Kratko o ukupnom utisku.

– Prezadovoljan sam. Ovo je grupa sjajnih momaka. Odradili smo i dobar prelazni rok. Za nekoliko dana Drago će da bude u fulu, čekamo Dijonija da nadođe – dodao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike