Sve samo ne prijateljski: Uspela Zvezdina generalka u Gracu (VIDEO)

09.07.2021

20:29 >> 05:22

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli i Šturm igrali 1:1 u veoma intenzivnom meču

Sve samo ne prijateljski: Uspela Zvezdina generalka u Gracu (VIDEO)
Copyright MN Press

Generalka Crvene zvezde pred početak takmičarskih obaveza je potpuno uspela. Srpski šampion je u Gracu odigrao veoma intenzivnu utakmicu protiv Šturma, koja nije bila ni nalik onima koje spadaju u prijateljski karakter – 1:1.

“Pucalo” je na sve strane od duela na travi “Merkur arene”. Fudbaleri Zvezde i Šturma nisu se štedeli tokom skoro 100 minuta fudbala, pokazujući do poslednjeg sudijskog zvižduka želju za pobedom.

Pročitajte još

Stanković je u Gracu od starta meča pružio priliku Aleksandru Dragoviću, dok je poslednji novajlija Dioni dobio šansu u poslednjih desetak minuta susreta, koji je u uvodu u potpunosti pripao domaćinu.

Izuzetno agresivno su fudbaleri Šturma izašli na megdan srpskom prvaku, čija se defanziva povijala pred naletima rivala u prvih desetak minuta susreta. Ipak, meč je veoma brzo okrenut na drugu stranu, pošto su izabranici Dejana Stankovića iz prve prilike došli do vođstva.

Ivanić je u 11. minutu izvršio odličan presing na poslednju liniju Šturma, uspeo je da osvoji loptu koja je došla do Bena, posle čega je iskusni ofanzivac rutinski obišao istrčalog golmana i poslao loptu u mrežu.

Delovalo je tada da bi Zvezda mogla da uspostavi terensku ravnotežu, međutim napadi rivali su se nastavili još većim intenzitetom, pa je u nekoliko navrata i Borjan morao da “vadi kestenje iz vatre”, pre nego što je sredinom prvog poluvremena Katai mogao da donese ogromnu prednost crveno-belima iz gotovo identične situacije koja je prethodila i vodećem golu.

Ponovo je Ivanić osvojio loptu na tridesetak metara od gola rivala, uposlio je Kataija, koji je fintom zalomio jednog defanzivca domaćih, ostavio golmana na travi, ali je levom nogom šutirao preko gola.

Slična slika viđena je i u drugom poluvremenu. Šturm je napadao, ali je najbolju priliku ponovo imala Zvezda. Katai je centrirao sa leve strane, Ben je šutirao glavom, ali je mrežu austrijskog tima sačuvala stativa.

Kazna je mogla da usledi veoma brzo. U 50. minutu je Babić izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, a Sanogo je oborio Jeobija, posle čega je glavni arbitar, koji je u nekoliko navrata tokom utakmice svojim odlukama “izludeo” Zvezdine igrače, pokazao na belu tačku. Jantčar je šutirao po zemlji, ali ga je Borjan pročitao i sačuvao vođstvo beogradskog tima.

Posle šanse Krstovića u 54. minutu, kada je sa desetak metara iskosa sa leve strane šutirao u spoljni deo mreže, viđena je više borbena nego atraktivna utakmica, ali s obzirom na to da su ekipe u pripremnom periodu fudbaleri oba tima su prikazali zavidan nivo spremnosti.

Mogla je publika na Šturmovom stadionu da uživa u meču koji je na momente delovao kao da se igra za bodove, a u 83. minutu domaći su došli do izjednačenja, pošto je Zvedinu mrežu, ponovo iz penala koji je skrivio Sanogo, zatresao Kiteišvili, poslavši Popovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Ipak, finiš duela u potpunosti je pripao Zvezdi, kojoj je pobedu ukrao sjajni golman Marić, koji je u 87. minutu paradom u noge zaustavio pokušaj Falka posle kontre tri na dva i proigravanja Krstovića, da bi u trećem minutu nadoknade vremena “izvukao” loptu ispod prečeke, posle pravog projektila Stanića sa dvadesetak metara.

ŠTURM: Sibenhandl – Gazibegović, Vutrih, Afengruber, Kuen – Pras, Stanković, Ljubičić – Kitešvili – Jeboa, Jančar.

CRVENA ZVEZDA: Borjan (od 80. Popović) – Pankov, Dragović (od 46. Krstović, Babić – Bakajoko (od 46. Gajić), Sanogo (od 84. Stanić), Nikolić, Rodić (od 60. Eraković)– Ivanić, Katai, Ben (od 82.Dioni)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike