Srbija sa dva aduta iz Evrolige juri plasman na EP

12.02.2021

10:15 >> 10:22

0

Autor: D. B.

Vasilije Micić i Marko Gudurić pokušaće da orlovima omoguće vizu za kontinentalni šampionat

Srbija sa dva aduta iz Evrolige juri plasman na EP
Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov odredio je 16 igrača na koje računa za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Orlovi” će poslednja dva meča, iz kojih je potrebna jedna pobeda da bi bila overena viza za EP, igrati u “balonu” u Tbilisiju. Prvi rival, 19. februara biće domaćin ovog “turnira” Gruzija (početak meča je predviđen za 16 časova), a dva dana kasnije odigraće meč protiv Švajcarske (start meča je predviđen za 13 časova).

Kokoškov je na spisak uvrstio i igrače iz Evrolige Vasilija Micića (Anadolu Efes) i Marka Gudurića (Fenerbahče), a u nacionalni tim se vraća posle prinudne pauze (nije imao mogućnost da otputuje iz Kine) i Miroslav Raduljica član Žeđijang Lajonsa. U timu nema igrača iz Crvena zvezde, a iz Partizana tu su Ognjen Jaramaz i Nemanja Dangubić. U tim su pozavani i Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Filip Petrušev (Mega), Dragan Apić (Budućnost) i Stefan Đorđević (FMP).

Pročitajte još

Potpredsednik KSS zadužen za mušku košarku Nenad Krstić objasnio je će selektor Kokoškov biti na okupljanju nacionalnog tima (planiran za ponedeljak 15. februar) i da će krenuti sa ekipom u Tbilisi, pa da će se potom vratiti u Istanbul gde će Fenerbahče igrati protiv Albe u 25. kolu Evrolige 19. februara, te da će reprezentaciju na meču protiv Gruzije voditi prvi asistent Dejan Milojević. Istu analogija trebalo bi da se primeni i na Marka Gudurića koji igra za Fenerbahče, kao i Vasilija Micića koji sa Anadolu Efesom igra protiv Olimpijakosa 18. februara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike