Miličić za 24sedam: Dajte Jokiću ugovor na 500.000.000 dolara!

02.02.2021

19:57 >> 11:38

0

Autor: Milan Nastić

Čovek koji sa decenijskim iskustvom u NBA ligi oduševljen je partijama centra iz Sombora

Miličić za 24sedam: Dajte Jokiću ugovor na 500.000.000 dolara!
Copyright MN Press

Rekorder. Najbolji centar u NBA. Čovek koga niko ne može da sačuva. MVP.

Na ove, ali i na brojne druge načine mediji širom sveta opisuju Nikolu Jokića. A kako i da ga ne opisuju tako kada je na prvih 20 mečeva u sezoni 2020-2021. nije prošao nijedan meč, a da momak iz Sombora nije imao makar dabl-dabl učinak.

Ako neko može da posvedoči koliko je sve ono što radi Jokić ove sezone teško uraditi, onda je to Darko Miličić. Čovek koji je bio drugi pik na draftu 2003. godine, koji iza sebe ima decenijsko iskustvo u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pokušao je u razgovru za 24sedam da dočara koliko je zapanjujuća sezona koju Nikola igra, a u kojoj ima neverovatni prosek od 26.8 poena, 11.8 skokova i 8.6 asistencija .

Svaka čast momku, za sve što  radi u NBA. Mnogo mi je drago za njega, jer znam da obožava košarku, posvećen je njoj, i vidi se da je drugačiji od ostalih NBA zvezda. Zna se koliko je tamo bitan novac i sve se vrti oko toga, a Nikola uživa u košarci i to se vidi na parketu. Totalno atipičan košarkaš za njihove uslove i pokazao je nadobudnim zvezdama, koje ljudi gledaju kao neke vanzemljace, da nisu to. Nikoli se sve vraća, za naporni rad koji ulaže, a meni je mnogo važno da je on i dalje toliko skroman, da mu novac nije prioritet. On i dalje uživa u tome. Definitivno odudara od ostalih igrača – kazao je Miličić za 24sedam.

Pročitajte još

Miličić objašnjava da je jako bitno to što su se, kako je to slikovito objasnio poklopile kockice kada je došao u NBA.

– Mnogo igrača ima veliki talenat, ali se ne snađu u NBA. Nikola ima podršku čelnika kluba, trenera, igrača… Sve se pogodilo onako kako treba. I on im vraća odličnim partijama. Ja iz sopstvenog slučaja znam kako prolazi kada se desi suprotno ili kad dosta vremena provedeš na klupi. To ubija mnogo igrača. Neko može to da istrpi, ali ja nisam bio takav.

Profimedia

Darko Miličić se osvrnuo i na činjenicu da je u nedelju uveče Jokić ubacio 47 poena u duelu sa timom u čijim je redovima Rudi Gobera, čovek koji je dobio 205.000.000 dolara.

– Moramo biti svesni da je novac osnova postojanja NBA. Ako Gober vredi tolike para, onda naš Jokić treba da potpiše ugovor na 500.000.000 dolara. Eto toliko je bolji od Rudija. Uvek je njima bilo na prvom mestu marketing i da što više od te lige prave šoubiznis. Te cifre koje se danas obrću prosto su nestvarne. Da, mnogo se troši i to mora da se vrati, ali toliko novca da daš nekom – to je totalno suludo. Pogledajte da i drugi NBA igrači imaju slična mišljenje o tome – poručio je Miličić i dodao:

– U NBA igraju najbolji košarkaši na svetu. To niko ne može da ospori. Ali, nisu to neki vanzemljaci koji haraju svetskom košarkom. To se najbolje može videti na Svetskom prvenstvu. Daću vam svež primer. Dođe na SP Adetokunbo, NBA zvezda i počiste ga neki “obični”, ja kažem lokalni igrači. Da budemo iskreni, ni repreznetacija SAD, nije toliko dominantna koliko se misli. Nije to više tolika razlika, kao što je ranije bio slučaj.

Pročitajte još

Nije teško naslutiti da se Miličiću današnja NBA ne sviđa.

Povraća mi se kad vidim da se utakmica završi sa 300 koševa. Pa šta su oni radili na tom terenu. Neke mrze da se vrate u odbranu, “kampuju” u napadu i baš ih briga šta se dešava u defanzivi. Meni je to sve katastrofa. Da budem iskren, ne mogu ni da gledam takvu košarku. Svestan sam da NBA želi takvu igru, ali sve to gubi smisao. Trči i šutiraj i ništa drugo. To nije poenta, makar kada je reč o mom pogledu na košarku – istakao je bivša NBA igrač.

On je prokomentarisao i ostale srpske igrače koji nastupaju u NBA.

– Moramo da kažem da su svi oni odlični igrači, ali kao što sam rekao u Americi moraju da ti se poklope kockice. Nije samo dovoljno da si kvalitetan košarkaš, nego da pogodiš klub, ambicije, poverenje. To ja najbolje znam na mom slučaju – tvrdi Miličić.

Bez navijača košarka nema draž

Darko Miličić osvrnuo i na sezonu Crvene zvezde, kluba u kome su svi navijači crveno-belih želeli da vide.

– Cela sezona je čudna. Stvarno ne znam šta mogu pametno da kažem. Ne igraš pred navijačima, čuje se sve što se dešava na terenu. Gubi se draž, a mislim da i igrači polako gube strpljenje. Publika mnogo znači. Pa i u NBA gde navijači dođu sa kobasicom i sokom u ruci, je bolje, nego da igraš u sablasno praznoj dvorani.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike