Posle žreba za OI: Kokoškov ne preskače stepenike, a Maljkovićeva ima posebnu želju

02.02.2021

11:45

0

Autor: D. B.

Selektorka i selektor Srbije izneli utiske posle određivanja grupa na turniru u Tokiju

Posle žreba za OI: Kokoškov ne preskače stepenike, a Maljkovićeva ima posebnu želju
Copyright Marina Maljković MN Press

Redosled je poznat. Da bi se muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala na Olimpijske igre u Tokiju prvo mora da preskoči prvu prepreku, odnosno prepreke.

Rivali na turniru u Beogradu koji će se održati od 29. juna do 4. jula su poznati odranije, pa će “orlovi” do plasmana na OI morati da nadvise Novi Zeland i Dominikansku republiku, a potom i dva od tri tima koja se nadmeću u drugoj grupi (Italija, Portoriko i Senegal). Ali, ako sve bude prema očekivanjima Srbija će u Tokiju biti u grupi B gde je očekuju sigurno Australija i Nigerija, kao i pobednik turnira koji se održava u Splitu (Hrvatska, Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis ili Brazil).

Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak – objašnjava selektor Srbije Igor Kokoškov.

I dok muška reprezentacija i dalje nije izvadila vizu, sa ponosom možemo da konstatujemo su izabranice Marine Maljković još od prošle godine na turniru. Na prvom delu puta, do nadamo se, odličju, kao prepreke nalaze se Koreja, Kanada i Španija.

Kao i uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora biti, a naše je da radimo i da se pripremimo najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svetu, su potpuno suvišne – počela je priču Marina Maljković.

Pročitajte još

Selektorka Srbije definitivno zna šta joj je posebna želja kada su u pitanju utakmice koje slede u Tokiju.

Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško. Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svetu kad je ženska košarka u pitanju. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga. Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je reč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske košarke, a uz tu brzinu poseduju i veliku preciznost – ocenila je selektorka Srbije Marina Maljković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike