Sećanje Ivana Dudića na Zvezdin meč sa Mecom: Kako je Vladan Lukić lupao šamare Francuzima

07.11.2020

13:46 >> 13:48

0

Bivši desni bek crveno-belih objasnio kako je tadašnji centarfor francuske ekipe razbijao tremu saigračima

Sećanje Ivana Dudića na Zvezdin meč sa Mecom: Kako je Vladan Lukić lupao šamare Francuzima
Copyright MN press

Bivši defanzivac Crvene zvezde Ivan Dudić prisetio se svojih igračkih dana u Ljutice Bogdana gostujući u emisiji “Kao nekad” na TV Arena Sport. Sjajni desni bek proveo je među crveno-belima tri sezone, da bi se 2000. godine preselio u Benfiku i iste godine bio deo tima SR Jugoslavije na EP u Holandiji i Belgiji.

Dejan Stanković priznao šta više nikada neće učiniti

Tokom boravka na „Marakani“ ostao je upamćen kao veliki borac,a u emisiji “Kao nekad” ispričao je kako su izgledale pripreme na Bliskom istoku pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

– I dan danas ne znam zašto smo išli u Siriju, Jordan i Aman, ali znam da me za te pripreme vežu veoma lepe uspomene. Svuda smo putovali autobusom i uverili se koliko je taj deo sveta lep. Dočekali su nas fenomenalno, a imali smo prilike da i se upoznamo sa brojnim prirodnim lepotama – počeo je priču Dudić, a zatim se osvrnuo na bliski susret za vojnicima u Jordanu i detalj kada je pokojni Jovan Gojković kao neplivač završio u bazenu:

Celo ostrvo gledaće “orlove” i to za džabe

– To sa vojskom se dogodilo, čini mi se u Jordanu. Takvo je bilo vreme, postrojavali su nas na terenu, ali da ne pričam mnogo o tome. A to sam bazenom…. Uvek smo se šalili i ja sam pametan, u jednom trenutku gurnuo, sada pokojnog Jovana Gojkovića u bazen, a da pri tome nisam imao pojma da on ne zna da pliva. Tada je počelo skakanje u vodu da ga spasimo.

MN Press

Od bitnijih anegdota sa mečeva u dresu Crvene zvezde Ivan Dudić je istakao onu sa susreta protiv Meca, a u centru pažnje je bio Vladan Lukić, tadašnji fudbaler francuske ekipe.

– To nikad neću zaboraviti. Igrači Meca su bili toliko fascinirani onim što su videli na našem stadionu, odnosno atmosferom koju su napravili naši navijači da je bukvalno morao da ih bije kako bi ih osvestio. Bilo je to na dva metra od mene, prišao je saigraču i lupio mu šamar. Nisam mogao da verujem šta sam video.

 

MN Press

Dotakao se Dudić i tog EP iz Holandije i Belgije od pre 20 godina, gde je odigran onaj čuveni meč protiv Slovenije.

– Imali smo mnogo dobar tim i trebalo je da ostvarimo bolji rezultat. Slovenija je imala vođstvo 3:0, mi smo igrali sa igračem manje posle isključenja Siniše Mihajlovića, ali smo za šest minuta uspeli da dođemo do 3:3, a mislim da smo zaslužili pobedu – prisetio se Dudić, a onda okrenuo budućim obavezama reprezentacije:

– Ta utakmice protiv Škotske 12. novembra je mnogo važna, budući da imamo priliku da se posle dve decenije nađemo na EP, ali ne mislim da će biti lako. Škoti su sjajni, dokazuju to i u Ligi nacija gde su ubedljivo prvi u svojoj grupi. Ipak, ukoliko budemo igrali kao protiv Norveške mislim da možemo ostvariti taj cilj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike