Dejan Stanković priznao šta više nikada neće učiniti

07.11.2020

11:36 >> 16:27

0

Autor: D. B.

Trener Crvene zvezde govorio i o Kangi, proleću u Evropi...

Dejan Stanković priznao šta više nikada neće učiniti
Copyright Tanjug/Uwe Anspać/dpa via AP

Bez pomoći svog prvog trenera Dejana Stankovića, Crvena zvezda je uspela da veže dve pobede u Ligi Evrope. I dok je Stanković uz mnogo emocija posmatrao šta se dešava na terenu protiv Genta, njegovi saradnici i izabranici uspeli su da na najbolji mogući način završi posao u duelu sa višne nego dobrim timom iz Belgije.

– Mnogo je sve to bilo stresno, baš mi je bilo teško. Znao sam i pre da je Gent ozbiljna ekipa i uvek se vodim onom da “nikog neću ni da precenim, kao što nikoga neću ni da potcenim”, ali oni su baš pokazali da su veoma, veoma dobra ekipa. Rekao sam sebi da nikada više neću dozovoliti da me bilo šta odvoji od momka i kluba – objasnio je Stanković koji nije mogao da vodi tim zbog suspenzije usled dobijenog crvenog kartona na meču protiv Hofenhajma u prvom kolu Lige Evrope.

Pogledajte još: Najbolji momenti meča Zvezda-Gent (video)

Ono što je na rubu usana svakog navijača Zvezde je pitanje da li je realno da ovo proleće bude za klub – evropsko. Stanković je pokušao da smiri strasti, ali je više nego jasan šta je cilj svih u klubu.

Na dobrom smo putu. Sa pobedom smo otvorili vrata za nešto jako i nešto lepo. Rekao sam da je Crvenoj zvezdi cilj proleće u Evropi. Na dobrom smo putu i sigurno od toga nećemo odustati, jer tako se piše istorija.

Ono što bi trebalo da raduje Stankovića i sve na “Marakani” je i činjenica da se Kanga vraća u pravu formu.

– Vema važan igrač za klub. Vezao je drugi pogodak. Dolazi, posle ozbiljnog, da tako kaže, psihofizičkog stresa: korona, karantin, tesitranja… Bio je fenomelana do nekog momenta na meču protiv Genta, a onda je, kao i većina momaka, pao jer je ritam bio ozbiljan. Zadovoljan sam njegovim povratkom na teren.

Crveno-beli sutra uveče igraju protiv Inđije, a potom sledi pauza za reperentativne akcije.

– Ulazimo u utakmicu protiv Inđije u najjačem sastavu u tom momentu. Bez ikakvog kalkulisanja, da bi na mini-pauzi momci dobili zasluženi odmor. Posle nas do 16. decembra čeka novi paklen ritam i mnogo toga je u igri. Zatvarmo treći ciklus utakmica. Znamo šta su tri boda na “Marakani”, ne želimo da bilo kome ostavljamo poklone kod nas u kući – zaključio je Stanković.

Meč između Crvene zvezde i Inđije u okviru 14. kola Superlige Srbije igra se u nedelju, 8. novembra sa početkom u 19 časova uz prenos na TV Arena sport.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike