Čim sam došao u Partizan, nešto me ogrejalo oko srca! Smailagić za 24sedam: Ni ja ne trpim poraze

17.08.2021

08:19 >> 16:50

0

Smajli veruje da će se uklopiti, a svi su oduševljeni atmosferom

Čim sam došao u Partizan, nešto me ogrejalo oko srca! Smailagić za 24sedam: Ni ja ne trpim poraze
Copyright Željko Obradović i Alen Smailagić, MN Press

Partizan je u ponedeljak i zvanično počeo pripreme, rano jutros je otišao na Zlatibor, a javnost je prvi put na jednom mestu mogla da vidi skoro sva “bombastična” pojačanja koja su crno-beli doveli u ovom prelaznom roku.

Mnogo je tu “jakih” transfera, pre svih Kevin Panter, jedan od najboljih igrača Evrolige prošle sezone. Tu je i njegov saigrač iz prošle sezone, centar Zak Ledej, a njih dvojica su igrali “fajnal for” prošle sezone.

Tu je i NBA pojačanje Rodions Kuruc, reprezentativac Srbije Aleksa Avramović, ali možda najviše pažnje se obraća na Alena Smailagića. Sa 21 godinom (rođen 18. avgusta) nije baš “dete”, ali je dovoljno mlad da može da se oblikuje i da se u njega polažu nade za budućnost srpske košarke.

Pročitajte još:

Popularni “Smajli” (“nasmejani”, “onaj koji se smeje”) opravdao je taj nadimak, jer se u razgovoru za 24sedam skoro stalno smejao, a nije prestajao da tapka loptu i dribla je sebi kroz noge.

Razlozi za njegov dolazak su poznati, a kako se on sada oseća kada je javnost prihvatila da je on novi igrač Partizana. Smailagić odgovara spremno:

– Čim sam potpisao, toliko sam pozitivnih komentara dobio, da me sve nešto ogrejalo oko srca. (Pokazuje rukom oko grudi) Stvarno, nije bilo nikakvih hejt komentara koliko sam mislio da će biti. Ja sam spreman, nadam se da ću ispuniti sva očekivanja navijača.

Navijači te unapred vole, svako ko obuče crno-beli dres dobije podršku a priori, ali Partizan je i dalje klub u kome je sve sem pobede neuspeh. Da li si spreman za to?

– Apsolutno! Ja volim samo pobede, ne trpim poraze, tako da mislim da ću se uklopiti lepo u klub – kao “iz topa” odgovara Smailagić.

Alen Smailagić, MN Press

Povratak u rodni grad

Posle tri godine si se vratio u svoj Beograd, da li si se navikao?

– Jesam, bilo mi je u početku neobično, jedno dve-tri nedelje, sve dok se nisam navikao. Ali, sad sam navikao i na vreme i na hranu, tako da sam sad spreman da radim “u fulu”.

Trenutno je i dalje kod roditelja, ali planira da se preseli da bi imao malo više mira.

– Trenutno sam kod svojih sam u Kotežu, Borči, pa ću da pređem u grad negde još malo. To što me pitate, ne mogu baš da izađem da se šetam, zato i idem u grad, gde me ne znaju baš toliko i gde ne zna baš svako gde živim – odgovara Smailagić uz osmeh.

Pročitajte još:

Nismo mogli da ne primetimo da je atmosfera na početku priprema baš dobra, utisak je čak i mnogo bolja nego obično na početku priprema. Svi su nasmejani, već se oseća neka “hemija” i grupa igrača već podseća na tim, iako im je to prvi zajednički trening.

– Atmosfera je perfektna! Stvarno nisam očekivao ovakvu atmosferu, da se igrači odmah prihvataju i da se gledaju kao drugari. Stvarno sam oduševljen i mislim da ćemo razviti takvu hemiju, da ćemo biti jedna od boljih ekipa ove sezone.

Obradović i stručni štab

Najdosadnije, ali neizbežno pitanje: Kako ti deluje rad sa Željkom Obradovićem i ostatkom stručnog štaba?

– Deluje mi savršeno. Još nisam došao u priliku da radim sa takvim trenerom, koji je toliko posvećen košarci i taktici. On već zna unapred šta će se desiti i ima dobro iskustvo da može da predvidi nešto – rekao je Smailagić.

Alen Smailagić, MN Press

Kad smo kod atmosfere, pitali smo o tome i Radeta Zagorca. On je poslovično ozbiljan pred medijima i vrlo ozbiljno shvata košarku i obaveze u klubu.

– Bilo je zanimljivo u svlačionici, mora da je neko nešto smešno ispričao – odgovorio je Zagorac pa namignuo.

Rade Zagorac, Printscreen/24sedam/Pavle Knežević

Ipak, vrlo brzo je obuzdao osmeh i vratio se svom uobičajenom pristupu ozbiljne priče i ozbiljne analize.

– Šalu na stranu, četvrta godina mi je da se okupljam na početku priprema Partizana. Mnogo je novih igrača, novi je trener, novi stručni štab, mnogo toga je novog. Sve to je razlog za dobro raspoloeženje, pogotovo kad se uzme u obzir rezultat iz prošle sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike