Još jedan „Obradović efekat“: Partizan na evroligaškom turniru u Atini

28.08.2021

15:19

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u polufinalu igraju protiv domaćina

Još jedan „Obradović efekat“: Partizan na evroligaškom turniru u Atini
Copyright Željko Obradović, MN Press

Mnogo toga pozitivnog doneo je povratak Željka Obradovića u Partizan. Posle godina stagnacije, crno-beli su ponovo među najpraćenijim klubovima širom Evrope, svaki potez kluba iz Humske dodatno dobija na težini kada se poveže s najtrofejnijim trenerom Starog kontinenta, a i nekadašnji evroligaški rivali „obnavljaju simpatije“ prema crno-belima.

Tako je Panatinaikos, kojem je upravo iskusni strateg bio „konekcija“ s beogradskim klubom, odlučio da Partizanu uputi poziv na veoma jak turnir, koji će se 18. i 19. septembra održati u Atini, u čast legendarnog vlasnika PAO Pavlosa Janakopulosa.

Pored crno-belih i zelenih, sećanje na čoveka pod čijim je rukovođenjem Panatinaikos osvojio šest titula evropskog prvaka, 13 nacionalnih šampionata i devet trofeja u Kupu Grčke, upriličiće još Makabi iz Tel Aviva i prošlosezonski osvajač Evrolige Anadolu Efes.

Prvog dana turnira, u polufinalu, Partizan će igrati protiv Panatinaikosa od 20 časova, dok će tri sata ranije na parket Makabi i Efes. Sutradan će se igrati mečevi za plasman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike