Beograd domaćin "vodenog spektakla": Plivači imaju poslednju šansu za Igre u Parizu (FOTO)

16.05.2024

00:44

0

Autor: 24sedam

Svi "resursi" prestonice Srbije biće iskorišćeni

Beograd domaćin "vodenog spektakla": Plivači imaju poslednju šansu za Igre u Parizu (FOTO)
Copyright MN Press

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se prvi put u istoriji u Beogradu od 10. do 23. juna, a takmičari koji dolaze iz više od 40 zemalja nadmetaće se u četiri discipline, plivanju, umetničkom plivanju, skokovima u vodu i plivanju na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici će ujedno biti i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, s obzirom na to da se kvalifikacioni period za plivanje završava 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Promo/EP u vodenim sportovima
 

Program otvara takmičenje u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC "25. maj - Milan Gale Muškatirović", da bi dva dana kasnije, 12. juna, počelo i takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu - Adi Ciganliji.

Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC "25. maj - Milan Gale Muškatirović", a u istom periodu će se u SC "Košutnjak" organizovati takmičenje u skokovima u vodu. Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci plus vaterpolo.

Od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd "11. аpril" održaće se takmičenje u vaterpolu. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC "25. maj - Milan Gale Muškatirović“.

Takmičenje u skokovima u vodi će se održati u SC "Košutnjak" od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC "Tašmajdan". Poslednja tri dana takmičenja (4. - 6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Promo/EP u vodenim sportovima
 

Registracija za Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima za masters kategoriju otvorena je sve do 30. maja, a takmičari se mogu prijaviti putem linka OVDE.

Ulaznice za sve discipline u okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima nalaze se u prodaji i mogu se kupiti putem onlajn platforme Efinity.rs i na svim Efinity prodajnim mestima.

Sve informacije o predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu mogu se naći i na zvaničnoj veb prezentaciji len.eu/belgrade2024/, kao i na zvaničnoj Instagram stranici takmičenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike