Udovičić ima novu funkciju! Priznanje, ali i obaveza!

15.12.2022

23:44

0

Autor: 24sedam

U karijeri je osvojio dva svetska i tri evropska zlata, sa Olimpijskih igara ima srebro i dve bronze

Udovičić ima novu funkciju! Priznanje, ali i obaveza!
Vanja Udovičić - Copyright MN Press

Doskorašnji ministar omladine i sporta Vanja Udovičić postao je član Biroa Svetskog plivanja. "World aquatics" je novo ime za FINA koje je za porodicu vodenih sportova važilo 114 godina.

Kako se navodi na sajtu Saveza, Udovičić je dobio veliko priznanje, ali i obavezu, s obzirom na to da novo rukovodstvo Svetskog plivanja ima velike planove u cilju modernizacije vodenih sportova, a nema sumnje da će nekadašnjem kapitenu srpske vaterpolo reprezentacije mnogo da pomogne iskustvo iz političkih voda, kada je u pitanju sistem sporta i njegova organizacija.

U vreme najboljih igara Udovičić je bio prvi vaterpolista sveta. U karijeri je osvojio dva svetska i tri evropska zlata, sa Olimpijskih igara ima srebro i dve bronze.

Nekoliko puta je dobio priznanje kao najbolji vaterpolista sveta. Karijeru je prekinuo u 31. godini kada je prihvatio poziv da postane ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Na tom mestu je bio skoro punih devet godina, a u tom periodu Beograd je bio organizator Evropskog prvenstva za seniore u 2016, a nekoliko puta su glavni grad Srbije i Novi Sad bili domaćini juniorskih evropskih i svetskih šampionata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike