Srbija ima novog selektora! Bila su 2 kandidata, ali su presudile osvojene titule

29.02.2024

14:52

0

Autor: D. N.

Dobili smo i novog sportskog direktora

Srbija ima novog selektora! Bila su 2 kandidata, ali su presudile osvojene titule
Copyright MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije ima novog selektora i to je Boris Rojević. Vest o nasledniku Tonija Đerone potvrđena je i na sajtu Rukometnog saveza Srbije. Upravni odbor RSS je na sednici u Zrenjaninu jednoglasno dao poverenje Rojeviću.

- Između dva kanditata Upravnog odbora je ukazao poverenje Borisu Rojeviću. Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata.

MN Press
 

Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata - rekla je predsednica RSS, Milena Delić.

Osim Rojeviću, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije.

- O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima.

MN Press
 

U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu - zaključila je predsednica.

RSS
 

Posle aktivnosti ženske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, naredne nedelje i seniorsku selekciju očekuju prve akcije, EHF nedelja nacionalnih timova, u okviru koje će Srbija putovati na dvomeč sa selekcijom Poljske.

Pre samih aktivnosti na terenu, biće sprovedena i zvanična promocija sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije, novog selektora i njegovog stručnog štaba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike