Đerona je bivši! Sporazumni raskid saradnje nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu!

19.01.2024

15:38

1

Autor: A. S.

Orlovi nakon tri i po godine, ponovo bez selektora

Đerona je bivši! Sporazumni raskid saradnje nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu!
Toni Đerona - Copyright MN Press

Nakon neuspeha i eliminacije u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu, došlo je do smene selektora rukometne reprezentacije Srbije. Prethodnih dana u medijima se dosta spekulisalo na pomenutu temu, a danas je zvanično došlo i do sporazumnog raskida saradnje sa Tonijem Đeronom.

Kako su naveli na zvaničnom sajtu saveza, posle obavljene prve analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu Ugovora.

Tim povodom, predsednica RSS-a, Milena Delić je istakla:

- Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije - rekla je bivša igračica, pa dodala:

- Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno.

Lepe reči na rastanku imao je i Španac, koji je na klupu nacionalnog tima seo u maju 2020. godine i vratio veru u srpski rukomet.

- Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate - istakao je Toni Đerona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike