Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu! Orlovi izgubili od Crne Gore i pakuju kofere!

16.01.2024

19:45

0

Autor: G. F.

Očajna predstava naših rukometaša, realno nismo bili ni blizu prolaza

Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu! Orlovi izgubili od Crne Gore i pakuju kofere!
Uroš Borzaš - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu pošto nisu pobedili Crnu Goru u odlučujuećem meču. Izgubili su sa 30::29 (15:14) što nije bilo dovoljno za prolaz u nareddnu fazu.

Kada se sve učinjeno na Evropskom prvenstvu sagleda može se konstatovati sa su Orlovi bili blizu prolaska grupe, ali da zahvaljujući neki neshvaltjivim grešakama to ipak nisu zaslužili. Uzalud sad priča da su bili u najtežoj grupi, da je malo falilo... Ono što se broji su golovi i bodovi, a naš tim je tu bio najslabiji u grupi.

Znali su naši rukometaši pre meča da moraju da pobede Crnu Goru, ali su dešavanja na terenu od samog starta utakmice govorila da rival više želi trijumf, koji mu zapravo ništa ne znači. Ili su trijumf više želeli naši reprezentativci, pa ih je ta želja sasekla... Nije to mnogo bitno. samo jednom za 60 minuta su srpski rukometaši uspeli da povedu i umesto da iskoriste nalet i "vodu u ušima" rivala, napravili su seriju neverovatnih grešaka i vratili Crnogorce u život.

A oni su poklon oberučke prihvatili te, bez obzira što su u finišu mogli i da izgube, stigli do trijumfa uz zvuk sirene. Do trijumfa koji su bez dileme zaslužili. I oni će kući, samo pevajući za razliku od naših reprezentativaca, kojima do pesme sigurno neće biti.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i kraj Evropskog prvenstva za Srbiju! Miloš Vujović je postigao gol iz sedmerca, Kukić pogodio prvi put u drugom poluvremenu. Ostalo je nešto više od dva minuta do kraja. Dug napad Crnogoraca, Borozan pogađa stativu, ali nema kontre. Ilić pogađa sa kirla - nerešeno je, pa Cupara brani "1 na 1". U poslednjem minutu uzeo je selektor Srbije tajm-aut, da umiri momke i nacrta najvažniju akciju na Evropskom prvenstvu! Đorđić odmah šutira sa 9 metara i izblokiran je. Borozan postiže gol u kontri pola minuta pre kraja. Na deset sekunid do kraja imali smo sedmerac. Pogodio je Radivojević za izjednačenje, a Crna Gora je tražila tajm-aut da proba da dođe do pobede. I uspeli su uz zvuk sirene.

55. minut - Nema još mnogo vremena, pa samim tim ni nade. Ipak dajemo dva gola za minut i ponovo smo na minus jedan. Miloš Vujović sada koristi "cepelin" bez prestupa, a Dragašević je isključen na dva minuta! Ovo se sada mora iskoristiti. Đorđić pogađa, ali vraća mu Branko Vujović. Pogađa Marsenić, a isključen je i Branko Vujović. Sa dva igrača više primamo gol! Ilić pogađa sa krila. Potrošili su Crnogoorci vreme i kompletni su - 26:27.

50. minut - Pogađa Branko Vujović, selektor Srbije Toni Đerona traži tajm-aut, posle pauze nam odmah ispada lopta iz ruku. Još jedan "cepelin" koji Miloš Vujović završava golom, ali sudije traže da vide snimak te akcije. Abutović je udario Borozana rukom po bradi i mora dva minuta na klupu. Nije tu bilo namere, pa zbog toga kazna nije žešća. Gol Vujovića nije priznat zbog prestupa, ali ni naši ne postižu pogodak. Grbović lobuje Cuparu, ponovo smo tri gola u minusu. Posle šest i po minuta konačno postižemo gol! Još jednom Grbović na crti neumoljiv - 21:24.

45. minut - Povredio se Orbović, u trku se uhvatio za zadnju ložu i iznet je sa terena. Nema gola za Srbiju, nema ni za Crnu Goru. Evo konačno gola od Pešmalbeka sa crte. Sa krila je siguran MIloš Vujović, baš se raspucao. Lepa akcija koju kapiten Ilić završava golom. Faul u napadu Crne Gore, greška u koracima Srbije. Kukić krade loptu rivalu, traži da se smire njegovi saigrači. Nema gola - 20:21.

40. minut - Novi gol Branka Vujovića, uspeva i Radivojević sa desnog krila. Dobra odbrana i kontra Ilića za prvo vođstvo Srbije na utakmici! Tajm-aut za Crnu Goru! Odbranili smo se, Pešmalbek u kontri pogađa golmana Matovića u glavu i mora dva minuta na hlađenje. Umesto gola, pravi problem Orlovima u trenutku kad je sve krenulo kako treba. Stiže kazna, isporučuje je Grbović za izjednačenje - 18:18. Ne koristimo napad, a onda "cepelin" kojim Miloš Vujović vraća Crnogorce u vođstvo. Greška u napadu, i gol iz kontre - 18:20.

35. minut - Grbović pogađa sa pivota, na golu Srbije je Cupara. Iako je Milosavljev bio odlična selektor ne odustaje od principa da oba golmana brane po poluveme. Ilić pogađa sa levog krila na asistenciju Kosa. Brani Cupara, lopta se odbija u ruke Grboviću, a on pogađa stativu! Prestup Pešmalbeka, pogrešile su sudije, ovo je trebalo da bude sedmerac za naš tim! Gol Radivojevića, ali i užasan potez golmana Crne Gore. Istrčao je SImić u želji da preseče kontru našeg tima i pokupio Pešmalbeka u punom truku. Sudije su gledale snimak i isključile čuvara mreže Crne Gore. Izvinjenje Simića Pešmalbeku, nadamo se da će ovo biti injekcija za naš tim - 16:16!

Utakmica je nastavljena, Srbija mora mnogo, mnogo bolje u svim segmentima igre!

Kraj prvog poluvermena - Kojadinović se upsaio u strelce, a Ilić presekao napad rivala. Šesti gol Kukića, odbrana Milosavljeva. Njih dvojica bukvalno drže Srbiju u igri. Sudije su isključile Kosa, ponovo imamo igrača manje. Pasivan napad Orlova, oduzimaju nam sudije loptu zbog toga. Branko Vujović pogađa sa devet metara. Uspeva Kojadinović da pogodi još jednom. Brani Milosavljev, pa predajemo loptu rivalima prilikom dodavanja. Nije ovo bilo dobro poluvreme Srbije. Kako su naši reprezentativci igrali, možemo da kažemo da je rezultat čak i dobar po Orlove - 14:15.

25. minut - Gol Vujovića i pokušaj Ilića preko celog terena. Simić je stigao da se vrati i odbrani. Radović vraća Crnu Goru na plus tri, a Simić još jednom brani Iliću. Imali smo dva puta igrača više i nismo to materijalizovali. Prbojanje Crnogoraca, mladi Kos postiže prvi gol na velikim takmičenjima za Srbiju.  Sedmerac i dva minuta isključenje Marsenića. Miloš Vujović siguran sa penala. Gol Kukića sa igračme manje, važno je bilo pogoditi u ovoj situaciji. Anđelić je izblokiran, igramo bez golmana dok smo u napadu. Radivojević šutira pored gola, Grbović ne greši sa crte - 11:!4.

20. minut - Pogađa Kukić, pa Crnogorci greše u napadu. Simić brani šut KOsa, brani i Milosavljev na drugoj strani. Ponovo Lazar Kukić precizan, Borozan nije. Još jednom Kukić! Ovo je njegov četvrti go, sada je tajm-aut za Crnu Goru! Pogađa Borozan ponovo, i on ima četiri gola na kontu. Orboviću ispada lopta, brani Milosavljev!  Iskjučen je Čavor zbog faula na MIlošu Kosu. Radivojević pogađa sa krila - 9:10.

15. minut - Branko Vujović šalje neodbranjiv projektil, lopta od stative zavrašva u mreži Srbije. Evo gola i od Borzaša, deluje da su se Orlovi povezali. Imamo igrača više, a Crnogorci igraju bez golmana kada su u napadu.  Probija Borozan odbranu Orlova, a Pešmalbek koristi asistenciju Kukića. Grbović sa crte postiže još jedan gol za Crnu Goru, ne koristimo još jedan napad, ponovo je odbranio Simić. I Miloš Vujović trese mrežu Srbije - 5:9 i tajm-aut za naš tim.

10. minut - Branko Vujović nam daje još jedna gol, a posle pet i po minuta i Srbija postiže gol. Odbranili smo se, ali SImić ponovo brani Marseniću "1 na 1" situaciju. Vujović pogađa prečku, Vorkapić sada pogađa sa krila. Miloš Vujović daje gol sa krila i to nakon što je izgledalo da su naši rukometaši ukrali loptu Crnogorcima. Ponovo akcija za Vorkapića i još jedan promašaj. Probijanje Kaluđerovića pred našim golom.  Konačno bomba Kukića - 3:5.

5. minut - Prvi napad imali su naši rukometaši, Marsenić je bio na crti, ali nije savladao golmana rivala. Promašili su i Crnogorci svoj prvi napad, a Orlovi su izgubili loptu u narednom. Isto rade i komšije, a u kontri Borozan faulira Orbovića za sedmerac. Kapiten Nemanja Ilić ne uspeva da savlada Simića, to mu je bila već druga odbrana večeras. Bomba Borozana za prvi gol na utakmici. Gubimo odmah loptu, a Kaluđerović pogađa iz kontre. Nisu dobor počeli naši rukometaši. Izblokiran je Borzaš, ali Milosavljev brani šut rivala. Kukić greši, Borozan siguran u kontri. Nema gola ni sa krila, Vorkapić je neprecizan - 0:3.

Utakmica je počela!

17.58 - Inotinrane su himne obe države. Vežite se, polećemo! Dobar vam let, Orlovi!/

17.55 - Sve je spremno za početak meča koji vode sudije iz Šveđske Kurtagić i Vertevik.

 

 

16.30 - I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln - smatra selektor Srbije Toni Đerona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike