Posle šokantne vesti oglasio se i VSS! Radimo na rešavanju problema!

22.01.2024

23:54

0

Autor: 24sedam

- Obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku - navodi se u saopštenju

Posle šokantne vesti oglasio se i VSS! Radimo na rešavanju problema!
20210729ivVeslanje24 - Copyright MN Press

Svetska veslačka federacija (FISA) saopštila je da je Veslački savez Srbije suspendovan zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Veslački savez Srbije je povodom novonastale situacije izdao saopštenje u kojem navodi da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren.

- Veslački savez Srbije povodom vesti na sajtu Svetske veslačke federacije obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa Svetskom veslačkom federacijom i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima - piše u saopštenju VSS.

Dodaju da je toku završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za Svetsko prvenstvo u veslanju koje je održano u Beogradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga.

- Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku. Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija.

Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa - navodi se u saopštenju VSS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike