Bogdan želi Amere u Parizu! Imamo priliku za zlato, biće, mora da bude!

01.01.2024

17:31

0

Autor: A. S.

Kapiten Srbije dotakao se i kako se nosio sa novom ulogom u nacionalnom timu, kao i o čemu je maštao

Bogdan želi Amere u Parizu! Imamo priliku za zlato, biće, mora da bude!
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Letos je čitava Srbija disala u ritmu košarkaša. Kada su odlazili na Svetsko prvenstvo, malo ko je verovao u uspeh, ali su iz meča u meč pokazali šampionski mentalite i zašto se još uvek u narodu kaže da smo košarkaška nacija. Stigao je tim do finala, osvojeno je srebno.

Poraz od Nemca u finalu mnogi su doživeli tragično, ni igračima nije lako pao. Ali, kako vreme odmiče, svi postaju svesni da je reč o izuzetnom uspehu, što je potvrdio i kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović.

- Bilo je teško izgubiti od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva, međutim, život ide dalje, već sledećeg leta na Olimpijskim igrama u Parizu imamo novu priliku za zlato. Biće, mora da bude - rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović za "Jurohups".

Medaljom u Manili, obezbeđen je direktan plasman na Olimpijske igre, a pitanje koje se samo nameće, da li će u Parizu reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država biti najveći rival?

- To je još daleko. Voleo bih da se takmičim sa njima, pre svega. Bilo bi jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu, ni u jednoj ligi. To su igrači koji već imaju mnoge titule u NBA, olimpijska, svetska zlata - naveo je Bogdan i dotakao se pitanja o Nikoli Jokiću i njegovoj ulozi u meču sa trim timom:

- Mislim da je to predaleko. Voleo bih da igram protiv njih. To bi bilo jedno dostignuće u karijeri, jer ne možeš da nađeš takav tim ni u jednoj ligi na svetu. Svi se bliže kraju karijera, osvojili su puno NBA titula, već imaju zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu. Igranje protiv takvog tima bi bilo zabavno, sigurno bi izašli da se nadmećemo.

Odlična forma, ali ima prostora

- Ide dobro. Individualno za mene, "zaključan sam" svaku utakmicu, pokušavam da budem najbolji što mogu i igram najbolje što mogu. Uvek se trudim da igram najbolju košarku, ne znam da li je ovo trenutno najbolje što mogu, mislim da još uvek idem ka tome - rekao je Bogdan i dotakao se planova za budućnost u NBA ligi:

- U NBA se nikada ne zna. Moraš da budeš spreman, to je biznis na kraju dana, naučio sam to.

Bio je Bogdan ovih dana interesantan medijima, pa je u razgovoru za Sportski žurnal priznao da nikada nije imao cilj da bude kapiten, ali da je vremenom naučio kako to funkcioniše.

- Nikad u karijeri mi nije bio cilj da budem kapiten. Nije mi teret, ali nikad nisam hteo da budem vođa u tom pogledu. Nisam maštao da budem Bodiroga, više sam hteo da budem Peđa, da dajem svoje, trudim se i igram maksimalno. A voditi celu ekipu, to je mnogo teži posao. Kad sam dobio ovu uloga, u početku se i nisam najbolje snalazio. Mislio sam da treba da pričam, međutim vremenom sam shvatio da treba samo da radim ono što najbolje znam, fokusiram se na svoj posao i da će ljudi pratiti ako žele. Jer, nikoga ko ne želi ne možete da naterate. Čini mi se da me je ekipa ispratila u tom pogledu...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike