Šok! Srpska reprezentacija ostaje bez Olimpijskih igra u Parizu?!

22.01.2024

17:41

0

Autor: 24sedam

Suspenzija teče od 1. januara ove godine

Šok! Srpska reprezentacija ostaje bez Olimpijskih igra u Parizu?!
Copyright MN Press

Veslački savez Srbije (VSS) je suspendovan zbog dugovanja, od strane Svetske veslačke federacije (SVF). Zabrana je na snazi od prvog januara tekuće godine, pa bi to moglo znači i izostanak naših veslača sa Olimpijskih igara u Parizu predstojećeg leta.

Kako se navodi, odluka o suspenziji je usledila posle značajnih dugovanja prema SVF i raznim dobavljačima događaja od strane Veslačkog saveza Srbije i nadležnih organa Srbije koji su garanti za Svetski kup u veslanju 2022. i Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. održano u Beogradu.

Prema pravilniku, ako dođe do suspenzije, "nijedan član te federacije ne može da se kandiduje na izborima, njihovi delegati će izgubiti pravo glasa, a Izvršni komitet može zabraniti ili suspendovati timove, zvaničnike, sudije i članove komisije federacije na takmičarskim i drugim svetskim veslačkim takmičenjima".

Ta suspenzija podrazumeva sledeće:

- nemogućnost Veslačkog saveza Srbije da učestvuje u upravljanju veslačkim sportom u Srbiji i svetu.

- nemogućnost Veslačkog saveza Srbije da vodi sportiste na Svetska veslačka takmičenja i Olimpijske/Paraolimpijske igre.

Printscreen/worldrowing.com
 

- nemogućnost da Srbija bude domaćin bilo kojih budućih svetskih veslačkih takmičenja.

Kada dođe do izmirenja finansijskih dugova, Svetski veslački izvršni komitet će se ponovo sastati da razgovara o mogućem vraćanju Veslačkog saveza Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike