Srbija nastavlja da gazi! Nemci bez ikakvih šansi, sada sledi borba za prvo mesto

07.01.2024

20:30

0

Autor: P.K.

A onda počinje ono pravo...

Srbija nastavlja da gazi! Nemci bez ikakvih šansi, sada sledi borba za prvo mesto
Vaterpolisti Srbije - Copyright Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja sa sjajnim igrama na Evropskom prvenstvu, koje se ovog januaraodvija u Hrvatskoj umesto u Izraelu.

U drugom kolu B divizije grupne faze, Srbija se sastala sa Nemačkom i zabeležila ubedljivu pobedu od 14:6.

Od početka do kraja utakmice, Srbija je bila dominantna, ne ostavljajući prostor za sumnju u konačan ishod. Marko Radulović igrač iz Rijeke koji brani boje Novog Beograda, istakao se kao vođa nacionalnog tima sa četiri postignuta gola.

Iako se Srbija fokusirala na stvaranje šansi za pogodak bliže protivničkom golu, Radulović je bio efikasan i sa svojih specijalizovanih pozicija.

Prvi meč grupne faze doneo je Srbiji još jednu ubedljivu pobedu, ovog puta nad Izraelom sa 22:1, čime se reprezentacija našla u izuzetno povoljnoj poziciji pred poslednje kolo. Očekuje se da će pobeda nad Maltom osigurati Srbiji prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala, gde će se suočiti sa nekim od timova iz A divizije.

Prema svemu sudeći, u osmini finala Srbija će se sastati sa Francuskom, koja važi za najslabiji tim A grupe A divizije. Pobednik ovog duela sastaće se sa Italijom u četvrtfinalu. Italijanski selektor doveo je svoj tim na bazen kako bi posmatrali igru Srbije, što nagoveštava da bi se duel Srbije i Italije mogao odigrati u borbi za polufinale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike