Vaterpolisti Srbije za Božić u bazenu! Delfini veruju u pobedu i žele srećan praznik svima!

07.01.2024

06:46

0

Autor: G. F.

Nemačka je rival u 2. kolu Evropskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije za Božić u bazenu! Delfini veruju u pobedu i žele srećan praznik svima!
Branislav Mitrović - Copyright waterpoloserbia.org/Slobodan Sandić

Na veliki praznik Božić, srpski vaterpolisti će od 19.00 odmeriti snage sa Nemačkom u drugom kolu takmičenja u C grupi.

U prvom kolu Nemci su u drugom poluvremenu slomili otpor Malte i pobedili 18:13. Nemačku vodi Miloš Sekulić a prvi saradnik mu je Vladimir Marković, aktuelni trener Špandaua.

Srpski igrači su pre podne odradili trening. Cilj je da se ponovi angažman iz meča sa Izraelom i da se u duelu sa najjačim protivnikom u grupi prikaže dobra igra i zabeleži pobeda.

Branislav Mitrović je jedan od retkih igrača koji je igrao na sva četiri evropska prvenstva u zimskim mesecima. Počeo je u Ajndhovenu 2012, nastavio u Beogradu 2016, Budimpešti 2020 i sada u Zagrebu.

- Velika je razlika jer zimi nema puno priprema. One su kraće, iz klupske priče se ulazi u takmičenje. To su specifične okolnosti i ko se bolje snađe taj će ostvariti bolji rezultat. Nemce vode naši treneri. Imali smo u skorijem vremenu nekoliko utakmica i uvek su bili izmešani timovi. Sada ćemo biti u najboljem sastavu i verujem da ćemo dati maksimum u ovom trenutku. Primetio sam da se vidi uticaj naših trenera. Mlada je to ekipa koja će biti sve bolja i bolja. Nedostaje nam jaka utakmica u grupi, ali ne očekujem u osmini finala rivala koji je bolji od nas. Sve je u mentalnoj pripremi i verujem da sve zavisi od Srbije.

Strahinja Rašović je podsetio na nedavni poraz od Nemaca.

- Igrali smo u Budimpešti u potpuno izmenjenom sastavu, ali sada očekujem pobedu. Fizički su snažni, korpulentni, izmoriće nas što je dobro. Imamo u odnosu na Fukuoku novi sastav, tu su Mandić, Viktor Rašović, Vico... Verujem da smo sazreli i da ćemo to da pokažemo. Nije bitan sastav grupe. Nemci su snažni, Maltežani su pravi sparing partner. Bićemo spremni za osminu finala. Verujem u pobedu i da ćemo biti spremni za četvrtfinale, baš kao što je bilo u Fukuoki.

Nemanja Ubović će, ako bude bio u sastavu, imati mali jubilej:

- Sad sam čuo da igram stotu utakmicu. Nisam znao, lep je to podatak i nadam se da će utakmica  biti još mnogo. Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo i motivisan sam kao i ekipa da osvojimo najsjajniju medalju. Krenuli smo dobro, biće sve bolje i bolje. Nemci su ozbiljniji rival od Izraela i pristup mora da bude maksimalan. Cilj je da napredak bude primetan u svakom meču pred one najvažnije utakmice.

Svi igrači Srbije i stručni štab su Srbima su uputili čestitke za Božić, preneo je zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike