Teška životna priča Ronija O'Salivena: Otac dobio doživotnu robiju kada je imao samo 16 godina, majka već ležala u zatvoru!

21.11.2023

12:34

0

Autor: D. P.

Neverovatno šta je morao da pregura kao dečak

Teška životna priča Ronija O'Salivena: Otac dobio doživotnu robiju kada je imao samo 16 godina, majka već ležala u zatvoru!
Copyright Profimedia

Snuker šampiona i možda najveći igrač u istoriji tog sporta Britanac Roni O'Saliven opisao je u dokumentarnom filmu kroz kakvu je porodičnu dramu prošao kao 16-godišnjak kada mu je otac završio na robiji zbog ubistva, dok je majka već bila iza rešetaka zbog utaje poreza.

Život baš nije mazio šampiona, sve mu se to izdešavalo 1992. godine.

- Više bih voleo da imam normalan porodični život, nego da imam veliku karijeru u snukeru - kaže O'Saliven pre nego što priča krene dalje o tome kako je njegov otac Roni O'Saliven Senior završio na doživotnoj robiji.

- Znam da sam ubio nekoga, ali da tada to nisam ja uradio, sada bih ja bio mrtav. Još se sećam tih prvih trenutaka kada su me strpali u ćeliju. Sve što sam mogao je da plačem. Ne iz sažaljenja, već zbog onoga što sam učinio svojoj porodici. Ta zatvorska kazna je bila opasnost po karijeru našeg sina Ronija - rekao je otac koji se obogatio radeći kao operater seks šopova u Sohou.

"Da nisam ja njega, on bi mene"

On je ubio izvesnog Brusa Rajana u jednomnoćnom klubu u Čelsiju. Ispostavilo se da je ubijeni bio vozač Čarlija Kreja, brata ozloglašenih gangstera blizanaca Ronija i Redžija Kreja o kojima je snimljeno nekoliko igranih filmova.

Otac će biti pušten na slobodu 2010. godine nakon odsluženih 18 godina kazne. Majka Marija koja je već bila u zatvoru ispričala je kako je Roni Junior po izricanju presude ocu morao da ide na Tajland na jedan od važnih turnira:

Profimedia
Roni O'Saliven

- Nisam mogla da kažem Roniju da njegov otac mora u zatvor. Tri dana kasnije otišao je na Tajland. Jednostavno sam ga pustila da ode tri dana ranije, nadajući se da Roni neće ništa čuti i da će njegov otac biti slobodan kada se vrati. Da je njegova kazna bila samo greška.

Uprkos majčinom planu, stvari su krenule da se razvijaju u neželjenom pravcu. O'Salivenov menadžer pozvao je majku da joj saopšti kako će ceo slučaj završiti u novinama i da bi bilo dobro kada bi sin saznao istinu iz njenih usta.

- Marija, moraš da mu kažeš danas, jer sutra će to biti u svim novinama. Pozvao sam Ronija da mu kažem. Ali posle sam ga samo čuo kako viče na telefon. Tu je na licu mesta izgubio svest. Nismo trebali da ga pustimo da ode na Tajland.

Lečenje zavisnosti od kanabisa

Poznati snukerista imao je na umu jednu stvar:

- Najzdravija stvar tada je bila da prestanem da igram snuker. Ništa me nije moglo pripremiti za tu vest. Jednostavno nisam mogao da shvatim. Ali ne želim da potenciram tu situaciju sa svojim ocem. Ono što znam je da bih više voleo normalan porodični život nego karijeru u snukeru. Da nisam trebao da prođem kroz to.

Iz takvog porodičnog okruženja nije bilo teško da se krene stranputicom, jer 1998. godine O'Saliven gubi titulu kao pozitivan na kanabis. Tada je imao samo 23 godine.

Printscreen/Twitter/BBC Sport
Roni O'Saliven

Dve godine kasnije, krenuo je na rehabilitaciju da bi se lečio od zavisnosti. Od tog perioda često se spekuliše u medijima o njegovom mentalnom zdravlju, mada i on sam ističe da mu je ono trenutno najvažnije, ne navodeći u kakvom je stanju.

O'Saliven ima troje dece, dve ćerke i sina. Ćerka Tejlor-En (rođena 1996) je iz veze sa Seli Magnus, koja se preselila kod njega kada su mu i majka i otac bili u zatvoru.

Ali ta veza je prekinuta nakon dve godine i on ima slab kontakt sa Tejlor-En.

Ostalo dvoje dece dobio je iz veze sa Džo Lengli - ćerku Lili (rođena 2006) i Ronija mlađeg (2007).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike