Srpski delfini zaboravili Japan, okreću se Italiji! Bićemo još bolji!

23.07.2023

19:03

0

Autor: D. N.

Posle uvodnog poraza od Španije usledile su tri vezane pobede

Srpski delfini zaboravili Japan, okreću se Italiji! Bićemo još bolji!
Radomir Drašović - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Japanu. Naši "delfini" koje predvodi selektor Uroš Stevanović pobedili su u osmini finala baš domaćina, i za polufinale će se boriti sa Italijanima.

- Srećni smo sto smo prošli u četvrtfinale, ali sada tek počinje ono zbog čega smo došli. Dižemo se iz dana u dan, samopouzdanje i timski duh su sve veći, i to mi uliva nadu da ćemo biti pravi u utakmicama koje slede. Verujem u ove momke i samo hrabro do kraja - rekao je Radomir Drašović (dva gola), a zadovoljan igrom i ishodom bio je i Strahinja Rašović.

- Zadovoljan sam jer smo igrali od početka do kraja onako kako smo se dogovorili, nismo odstupali od toga ni jednog momenta. Zaboravljen Japan, okrećemo se Italiji. Nema šta da trošim reči na njih sve se zna decenijama u nazad kakva su sila Italijani u sportu pa i u vaterpolu. Verujem mnogo u moju ekipu, oni su nam sledeća prepreka.

Razmišljamo o našoj igri i verujem da ćemo biti još bolji u narednoj utakmici - dodao je Rašović, strelac tri gola.

Utakmica sa Italijanima je na programu u utorak, najverovatnije u 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

U slučaju prolaska dalje ukrštamo se sa boljim iz okršaja Crna Gora - Grčka, dok su u drugom delu "kostura" Mađarska i SAD, odnosno Francuska i Španija.

Podsetimo, na putu do četvrtfinala, naš tim je u grupi izgubio od Španije, a onda pobedio Južnu Afriku i Crnu Goru posle peteraca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike