Ambicije Srbije su uvek iste - idemo da osvojimo medalju! Delfini na šampionatu sveta ne pristaju na manje!

17.07.2023

08:49

0

Autor: A. S.

Igrači su apelovali pred početak i da im dodatan pritisak nije potreban

Ambicije Srbije su uvek iste - idemo da osvojimo medalju! Delfini na šampionatu sveta ne pristaju na manje!
Nikola Jakšić - Copyright MN Press

Danas je u Fukuoki počelo Svetsko prvenstvo u vaterpolu, a Srbija svoj prvi meč igra od 13.30 sa selekcijom Španije. 

Inače, ovaj japanski grad srpski nacionalni tim dobro pamti - pre 22 godine, Jugoslavija i Španija su igrali u finalu, a slavila je Crvena furija sa 4:2, što je motiv više u našem sastavu da načini dobar rezultat.

Srbija je put Japana krenula u novom sastavu, nakon brojnih problema i sa mnogim promenama, ali i motivisana da načini uspeh.

Najiskusniji u redovima Delfina sada je golman, Branislav Mitrović koji pred početak šampionata navodi:

- Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje – rekao je Mitrović.

Srbiju i Španiju krasi veliko rivalstvo i to u mečevima koji su odlučivali o titulama. Nije bilo lako, ali je Srbija uvek nalazi put do trijumfa kada je bilo najvažnije, osim u Melburnu 2007. godine, u meču za bronzu. Međutim, ponovo je došlo do zaokreta, pa su sada Španci ti koji imaju više uspeha, a o njihovim kvalitetima govorio je i Sava Ranđelović.
 
- Odlična ekipa u kojoj se tačno zna ko šta radi. Perone, Munariz i Granados su perjanice. U svakoj utakmici sa njima smo imali šanse. Ne treba nam pritisak, tek je prva utakmica na prvenstvu. Da se osetimo i odigramo najbolje što možemo - naveo je Ranđelović.
 
Srbija je u Fukuoku došla sa sedmoricom debitanata na Svetskom prvenstvu, uz samo petoricu iskusnijih - Mitrović, Ranđelović, Jakšić, Lazić, Rašović. Ekipu kao kapiten predvodi Nikola Jakšić, koji je i sada istakao da Srbija uvek ima iste ambicije.

- Vidim da mnogi ne veruju, ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice. Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali, u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute, a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo.

Utakmica počinje u 13.30 po našem vremenu.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike