Delfini zaplivali, ali tek mora da se radi! Povremeni blesak daje nadu, ali padovi zabrinjavaju!

17.07.2023

14:40

0

Autor: A. S.

Kapiten i Rašović sprečili ubedljiviju razliku

Delfini zaplivali, ali tek mora da se radi! Povremeni blesak daje nadu, ali padovi zabrinjavaju!
Strahinja Rašović - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je na otvaranju Svetskog prvenstva u Fukuoki od reprezentacije Španije sa 16:14.

Delfini ovog leta imaju puno posla, a treće takmičenje u samo mesec i po dana utiče na tim Uroša Stevanovića. Sa sedmoricom debitanata nije bilo lako sklopiti tim za veliko takmičenje, ali su delfini pokazali da nemaju čega da se plaše.

Već u prva dva minuta, preko Strahinje Rašovića, Srbija je vodila sa 2:0, ali potom i stala. Alvaro Granados je vezao tri pogotka, koristio je igrača više i nakon osam minuta Crvena furija je vodila sa 3:2.

Španci su i u nastavku koristili isključenja Srbije, a bilo je i sudijskih odluka na njihovoj strani, pa je prednost iz minuta u minut rasla. Kada je stao Granados, nastavio je Perone, pa su početkom drugog poluvremena vodili sa 10:5. Kapiten Jakšić nije dao na Srbiju, sudije su konačno u nekim situacijama dosudile loptu za našu ekipu, pa je usledio i rezultatski povratak.

Nažalost, nije potrajalo. Uvek kada bi Srbija prišla na -3, iskusni španski šuteri su nadmudrivali našu odbranu, koja se još uvek nije odigrala na nivou šampionata sveta. Na kraju, Srbija jeste utakmicu završila sa dva gola amnje, ali je rival sve vreme kontrolisao igru i rezultat. Gotovo da se nijednog trenutka nije dovodilo pitanje pobednika, a tim Uroša Stevanovića sada se okreće utakmici sa Južnom Afrikom, koja je na programu u sredu od 9.00. 

Blog uživo

8. minut - Španci su poklekli na presing Srbije, ali ni naša ekipa nije uspela da kazni propust rivala. Na kraju Mitrović je upisao još jednu odbranu.

7. minut - Ponovo je Radulović izborio igrača više, a Đorđe Lazić je sačekao da golman padne i doneo -3. Brani se Srbija, a Jakšić ne odustaje, -2.

5. minut - Španci igraju čvrstu odbranu, kao da se lomi rezultat. Ne nedostaje im ni motivacije u napadu, ali na drugoj strani topovski udarac Marka Radulovića, -5. Evo još jedne dobre akcije Srbije, Jakšić sa centarske pozicije, -4. 

3. minut - U poslednjim trenucima, sudije donose Špancima igrača više, a Sanauha pogađa za 16:10.

1. minut - Ovog puta Španci kreću prvi sa centra i odmha dobijaju igrača više, Famera za 14:10. Još jedna diskutabilna odluka sudija, nema prekršaja na Laziću, a Španci su otvorili kontrom Perone, 15:10.

Treća četvrtina

8. minut - Maljarah je zategao šut kada se osetilo da Srbija može da se približi, 13:9, ali evo Save Ranđelovića sa stative, -3.

7. minut - Dobra odbrana Srbije i ponovo Strahinja Rašović, iz velike udaljenosti, 11:8! Branila se Srbija, ali je Maljarah pronašao dovoljno prostora za šut i pogodak, +4. Radulović je neverovatno prevario odbranu, pa su ga zaustavili faulom, a penal je realizovao Strahinja, 12:9. Odlična odbrana Mitrovića, vidi se pad u igri rivala, ali Srbija ne koristi priliku.

5. minut - Strahinja Rašović je zaradio isključenje, što je iskoristio Granados, 11:6. Igrač više i za Srbiju, Drašović je smanjio razliku, -4.

3. minut - Još jedna prokockana prilika Srbije, ali popravni za Jakšića, koji je sa desnog krila postigao bitan gol.

1. minut - Od Peronea odbrane nema, +4, a ni na drugoj strani faula nad Jakšićem. Još jednom je Španija odlično plivala u kontri, ponovo Perone, 10:5.

Druga četvrtina

8. minut - Jakšić iz okreta kod stative, 8:5! Srećom, Španci nisu realizovali napad, na drugoj strani, faul u napadu. Mitrović brani i čuva Srbiju na tri gola zaostatka.

7. minut - Još jedna kazna sa igračem manje, Špancima sve ide po planu, 7:2. Tajm-aut Stevanovića i Srbija je uspela da se probudi u narednom napadu, Radulović je izborio prekršaj, a Rašović još jednom pogodio, 7:3. Radulović dobar u odbrani, Srbija kreće u napad, Jakšić je izborio igrača više, a Rašović smanjio zaostatak, -3. Ranđelović je prvi put isključen, dobra odbrana Drašovića, ali popravni Španaca, 8:4.

5. minut - Ništa od pogotka Ubovića, bio je faul pre šuta. Evo i Munariza, ozbiljan pad našeg tima, 6:2.

3. minut - Perone iz kontre, 4:2. Španci lakše stvaraju višak, pritisak je na Srbiji. Granados je danas nezaustavljiv, odbrana nema rešenja za jednog od najboljih šutera današnjice, 5:2.

1. minut - Prvi napad ponovo za Srbiju, pokušao je Vučinić, ali bez promene rezultata. Prvi igrač više za Srbiju, ali su Španci pročitali nameru.

Prva četvrtina

8. minut - Mitrović skida pokušaj Peronea, brane se i Španci i otvaraju kontru - Granados je ostao usamljen ispred gola srpskog tima, nije bilo odbrane. Španija je stigla do prvog vođstva i to sve zahvaljujući istom igraču. Nije prošla šrauba Srbije, nakon osam minuta, 3:2 za Crvenu furiju

5. minut - Dva igrača više su imali Španci i ponovo Granados , 2:2! Srbija gubi loptu, Crvena furija je krenula po vođstvo, ali nema promene rezultata

4. minut - Prvi igrač više za Špance, i Granados smanjuje zaostatak, 2:1. Pokušao je Drašović, pa Radulovićl, ali stativa.

3. minut - Izuzetna odbrana Srbije, naročito na dva metra, briljira Jakšić. Ponovo Strahinja i to sa krila, 2:0!

1. minut - Krećemo, prvi napad za Srbiju. Prvi šut uzima Jakšić, ali Španci stižu i do prve odbrane. Odbranila se Srbija i nakon pokušaja De Tora. Kakva golčina Strahinje Rašović, za vođstvo našeg tima, 1:0!

Motivacije nikada nije falilo igračima Srbije, to je istakao i kapiten Nikola Jakšić.

 

 

Vidim da mnogi ne veruju, ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice. Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali, u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute, a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo - rekao je pred početak šampionata kapiten ekipe, Nikola Jakšić.

Srbija je kroz istoriju imala velikog uspeha u okršajima sa Špancima, međutim, to se promenilo poslednjih godina.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike