Ne mora uvek fudbal i košarka, uverili smo se u to! Ovakav spektakl na prvenstvu Srbije nismo očekivali! (GALERIJA, VIDEO)

04.04.2023

19:56

0

Zorana Arunović "jedva preživela", navijanje kao na finalu Mundijala

Ne mora uvek fudbal i košarka, uverili smo se u to! Ovakav spektakl na prvenstvu Srbije nismo očekivali! (GALERIJA, VIDEO)
Olimpik 011, prvakinje Srbije - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Znate ono kad odete na neku utakmicu, pa se dobro provedete, napunite se pozitivnom energijom? To je ta neka moć koju sport ima i prenosi je na gledaoce.

Naravno, u tome prednjače fudbal i košarka. Ali... Ume adrenalin da "pukne" i na drugim sportovima. Onim sportovima koje sasvim nepravedno i nezasluženo zovemo "malim".

Namestilo se tako da saznamo da se na prvenstvu Srbije u streljatšvu sprema, nazovimo to tako, spektakl. Mesto događaja - Mionica. Sad realno, spektakl u Mionici... ne deluje baš kao da je moguće. Ali... Razvejaće se naše sumnje veoma brzo.

Nedelja pre podne, sedamo kolega Nenad i ja u auto i polako ka Mionici. Da vidimo i to čudo koje nam je najavljeno.

Prvi utisak, lepa, mala varoš, ljudi ljubazni, tačno nas uputiše ka sportskoj hali. Objekat, bar spolja izgleda baš, baš lepo. A i iznutra, ubrzo ćemo se uveriti.

Stižemo na kvalifikacije. Zanimljivo je, muzika se čuje sve vreme, a prekidaju je hici najboljih seniora i seniorki po rukovanju pištoljem.

Nije da nije napeto, sitnice odlučuju o tome ko će do mesta u finalu. Tamo ima mesta za po osam najboljih u obe konkurencije. A tamo će biti i najbolji među najboljima Damir Mikec i Zorana Arunović.

Naša šampionka nam je u najavi takmičenja otkrila da će joj prvenstvo Srbije biti teže od finala Olimpijskih igara u Parizu jer će na tribinama biti njeni rođaci. I bi tako. Do finala se napuniše tribine. Ali, o tome nešto kasnije.

Pauzu između kvalifikacija i finala iskoristili smo da malo prošetamo Mionicom. Naišli smo na dobru klopu, to se valjda podrazumeva kada je ovaj deo Srbije u pitanju, videli spomenik Milanu Rakiću, Živojinu Mišiću, neke prizore koji zaista prijaju oku.

Puni smo utisaka i znatiželjni. Da vidimo i taj spektakl. Počinje zagrevanje pred finalne borbe, primećujemo da se tribine pune. Sve više i više. Uspevamo čak i da prepoznamo gde su se smestili rođaci šampionke Zorane Arunović i njene sestre Jelene koja trenerskom majstorijom vodi Zoraninu karijeru.

Rasplet takmičenja je takav da Damir Mikec osvaja zlato, a da u borbi za titulu ostaju Zorana Arunović i Biljana Markoš.

E da ste samo mogli da čujete to navijanje! Da ste samo mogli da vidite kako Zorana, kako i sama reče, puca daleko od svog nivoa - "ruke se tresu, srce lupa, jedva živa ostadoh". Ma, veličanstveno! I onda pobeda pred njenim navijačima. Ostaje pri tome da će joj finale OI u Parizu biti lakše od ovog takmičenja, pa kreće ka svojima. Aplauzi, zagrljaji, skandiranje... Prizori za dugo sećanje.

Tu su i specijalno dizajnirane majice koje izmame osmeh, a na njima se jasno vidi ko je mama šampionke, ko sestra, ko trener, brat, rođak, a ko šampion.

Tu je i zajednička fotografija ekipnih šampionki iz kluba Olimpik 011, da i ta Mionica zauvek bude upamćena. Mi ćemo je svakako pamtiti.

A vama smo pokušali da rečima, fotografijama i video snimkom dočaramo bar delić sjajno provedenog dana na prvenstvu Srbije u streljaštvu.

 

 

Pa, ako do vas nekada stigne informacija da se u blizini održava takmičenje u bilo kom od "malih sportova" ne oklevajte. Provešćete se kao na fudbalu ili košarci. A možda i bolje, ne garantujemo!

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike