Koji ste vi kraljevi, ne može vam niko ništa! Damir i Zorana treći put prvaci Evrope!

11.03.2023

16:18

0

Autor: G. F.

Nastavlja se žetva medalja u Talinu

Koji ste vi kraljevi, ne može vam niko ništa! Damir i Zorana treći put prvaci Evrope!
Zorana Arunović i Damir Mikec - Copyright Streljački savez Srbije

Ma bravo! Znamo da nije dovoljno za sve što radite, ali... BRAVOOOO!

Zorana Arunović i Damir Mikec su prvaci Evrope u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem! Mikecu je ovo druga šampionska titula u dva dana, jer u petak je trijumfovao u pojedinačnoj konkurenciji!

Arunovićeva i Mikec su u Talinu nastavili tradiciju i trofejni niz. Na svakom šampionatu Starog kontinenta od 2016, kad su miks parovi postali zvanični deo programa Evropskih prvenstava, osvajali su medalje. Pre ovogodišnjeg zlata, stigli su do dve titule šampiona Starog kontinenta (2016, 2017), tri srebra (2018 2020, 2021) i dve bronze (2019 i 2022).

Naš tim je u kvalifikacijama blistao. Pogodio je 582 kruga, čak pet više od drugoplasiranog tima Italije (Kjara Đankamili/Federiko Nilo Maldini). Dominaciju Mikeca i Arunovićeve u kvalifikacijama, ilustruje i podatak da je pet krugova delilo drugoplasirani italijanski tim i mikseve koji su takmičenje završili između 10. do 14. mesta.

Međutim, u finalu nije sve išlo glatko. Mladi italijanski par se prikazao u vrlo dobrom svetlu. Posle početnog vođstva Srbije od 2:0, Italijani su preokrenuli i održavali dva poena prednosti neko vreme, (4:2, 6:4, 7:5). Arunovićeva i Mikec su pratili rivale, a onda počeli da dominiraju, nizali odlične hice. U četiri serije za redom bili su precizniji, osvojili osam uzastopnih poena i zaostatak od 5:7 pretvorili u vođstvo od 13:7. Italijani su na kratko prekinuli nalet Srbije (9:13), ali naš tim je dobio naredne dve serije i osvojio četiri poena za ubedljiv trijumf od 17:9 i veliko slavlje je počelo.

 

 

Zorana i Damir su se radovali kao da im je ovo prva evropska medalja, a ne osma. Ipak, imali su razloga to. Održali su kontinuitet uspeha i posle šest godina vratili su se na evropski tron. Mikec je uspeo da sačuva zalet stečen u odličnom takmičenju u petak, a Arunovićeva se brzo oporavila posle jučerašnjeg slabijeg izdanja u pojedinačnom finalu i osmog mesta.

Naš drugi par Brankica Zarić/Dimitrije Grgić je zauzeo 25.poziciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike