Srce lupa, ruke se tresu, jedva živa ostadoh! Zorana Arunović poručuje: Želim da izdominiram na OI u Parizu! (FOTO, VIDEO)

03.04.2023

17:00

0

Autor: G. F.

Srpska šampionka u streljaštvu za 24sedam priča o "najtežem" takmičenju u karijeri

Srce lupa, ruke se tresu, jedva živa ostadoh! Zorana Arunović poručuje: Želim da izdominiram na OI u Parizu! (FOTO, VIDEO)
Biljana Markoš, Zorana Arunović i Eleonora Radulović - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Kada smo pre samo nekoliko dana razgovarali sa našom velikom šampionkom u streljaštvu Zoranom Arunović, saznali smo da se "plaši" prvenstva Srbije.

Razlog je najavljen dolazak velikog broja njenih rođaka jer je za domaćina takmičenja određena Mionica, a Arunovići su baš odatle i okolnih mesta. Bila nam je ta njena izjava dovoljna da se zaputimo u Mionicu i uživo prisustvujemo najavljenom spektaklu, o čemu spremamo posebnu reportažu.

Epilog prvenstva Srbije u konkurenciji "pištoljašica" je takav da je Zorana potvrdila da je najbolja u našoj zemlji. Za 24sedam ispričala na je odmah nakon osvajanja titule prve impresije i objasnila kako je doživela takmičenje pred brojnom familijom, te da li je osetila pritisak zbog toga.

24sedam/Nenad Vujanović
Nervoza u finalu

- Opet osvojila zlato (smeh). Naravno da sam osetila, ja jedva živa ostadoh tamo. Ovo je za mene bilo jedinstveno takmičenje jer smo u kraju gde je tata rođen. Očekivala sam veliku podršku, ali mi nije bilo svejedno. Zadrhtala mi je ruka što ste mogli više puta da vidite u finalu. Ali, svakako bih da čestitam koleginici Biljani koja je pružila stvarno jak, jak otpor, za mene i malo neočekivan. Čestitke, naravno i svim finalistkinjama i Eleonori Radulović, koja je kao juniorska reprezentativka, uzela bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu države. A to znači da stvarno dobro radimo*.

(*Zorana i Eleonora su klupske koleginice)

 

 

Kakva je atmosfera bila na tribinama, očekivali smo da se, kao nekada Mate Parlov, zaletiš i skočiš u publiku...

- Paaa, recimo da je to bila moja želja, ali nas je ova ograda u tome ograničila. Želela sam.

Sada će, verujemo, pasti i neko slavlje sa rođacima.

- Trebalo bi malo da proslavimo i da se u mirnom ritmu spremamo za Svetski kup u Peruu. Znate uostalom kakav je streljački kalendar, da je baš nemilosrdan. Praktično nema vremena da se odmori između dva velika turnira. Imali smo prvenstvo Evrope, posle 3, 4 dana nastavili sa treninzima za ovo, pa sad idemo u Peru. Igranka bez prestanka. Biće malo slavlje i onda nastavak sa treninzima.

Kako neko ko zna da ga čekaju ta brojna velika i važna takmičenja, i neko ko je titulu prvaka države osvajao i osvajao mnogo puta, pronađeš motiv da dođeš u, u ovom slučaju Mionicu i ponovo puca.

- Što sam starija sve je teže. Ali baš ovo takmičenje u Mionici, kao što sam rekla ranije, ima posebnu draž. To je za mene jedan koliko otežavajući, toliko i momenat inspiracije i želje da baš ovde budem bolja nego što sam bila ranije.

I ostaješ li sada pri onome, "ako preživim Mionicu, finale Olimpijskih igara je ništa"?

- Mislim da da. Ovo je bilo jedno od meni najtežih finala što se da videti i po rezultatu. Nadam se da ću do Pariza biti bar malo bolja od ovoga zato što stvarno želim da izdominiram tamo.

Dobro, onda ti ispod 10,5 u Parizu ne priznajemo ništa!

- Slažem se!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike